Контракти.ua

633  —  19.08.23
Треба знищувати ракетні кораблі Росії: ветеран ВМС попередив про загрозу від них
Треба знищувати ракетні кораблі Росії: ветеран ВМС попередив про загрозу від них

Кораблів у росіян досить багато, разом з Каспійським флотом вони можуть сконцентрувати в залпі практично 100 ракет.

На початку серпня Україна атакувала російський десантний корабель "Оленегорський горняк" і танкер SIG. Це важливе досягнення в ослабленні ворожого флоту, однак натепер потрібно сконцентруватися саме на ракетоносіях. Пише ТСН. 

Заступник начальника штабу ВМС України у 2004 – 2020 роках та військовий експерт Андрій Риженко розповів у коментарі "24 Каналу", наскільки загрозливі ракетні кораблі російських окупантів.

"Протидія російському флоту – це позбавлення його бойових одиниць. Але я думаю, що треба сфокусувати увагу на знищенні ракетних кораблів, звідки по нас стріляють", – наголосив Риженко.

Наближається осінь, і росіяни знову битимуть по об'єктах енергетичної інфраструктури. Тому потрібно грати на випередження – атакувати їхні ракетні кораблі.

Україна знищила лише один ракетний корабель Росії – крейсер "Москва". Навесні минулого року його на дно відправила українська ракета "Нептун".

Скільки ракетоносіїв має ворог

"Кораблів у росіян досить багато. Разом з Каспійським флотом вони можуть сконцентрувати в залпі практично 100 ракет", – зазначив Риженко.

Однак окупанти не виробляють таку кількість ракет – лише близько 30 на місяць.

Нагадаємо, СБУ показала ексклюзивні кадри, як у липні вони використали експериментальний морський безпілотник "Морський малюк" для атаки на Кримський міст.