Контракти.ua

344  —  17.08.23
Суровікіну наказали "залишатися в тіні", поки про нього не забудуть, - Politico
Суровікіну наказали

Колишнього заступника командувача об'єднаного угрупування військ РФ в Україні Сергія Суровікіна, якого вважають союзником лідера ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, відсторонили від повноважень і посадили під домашній арешт. Йому наказали "залишатися в тіні", поки про нього не забудуть.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

Зазначається, що Суровікін зараз перебуває "під своєрідним домашнім арештом", де він не може залишати квартиру, в якій його утримують. При цьому йому дозволили приймати відвідувачів, в тому числі кількох його підлеглих.

Видання додає, що Суровікін не з'являвся на публіці з моменту бунту ПВК "Вагнера". Це сталося після того, як з'явилися повідомлення про те, що він знав про запланований заколот Пригожина.

Politico повідомляє, що генералу порадили "залишатися в тіні", щоб про нього забули. Російські джерела зазначають, що рішення про остаточну долю Суровікіна "повинна прийняти одна людина, і чим довше це буде тривати, тим більше ця людина буде остигати", маючи на увазі російського диктатора Володимира Путіна.

Зникнення Суровікіна

Після невдалого заколоту Пригожина та "вагнерівців" генерал Суровікін раптово зник. Востаннє він з'являвся на публіці у день повстання. Тоді він записав відеозвернення до найманців та закликав зупинитися.

При цьому ЗМІ встановили, що Суровікін був таємним VIP-членом "Вагнера".

У липні WSJ повідомляло, що Суровікіна утримували та допитували у Москві, адже він міг знати про плани Пригожина влаштувати бунт.

Зазначимо, що генерал Сергій Суровікін з початку жовтня 2022 року командував окупаційними військами РФ в Україні. У січні його усунули з посади. Його також називають "генерал Армагеддон" через його злочинні накази бомбардувати Сирію.

Статьи по теме
Росія імпортувала з Китаю дронів у 30 разів більше, ніж Україна, - Politico
Росія імпортувала з Китаю дронів у 30 разів більше, ніж Україна, - Politico

Китайські компанії продовжують постачати Росії нелетальне озброєння. Цього року РФ імпортувала з Китаю безпілотників на суму понад 100 мільйонів доларів, це в 30 разів більше, ніж Україна.
25.07.23 — 385