Контракти.ua

481  —  09.08.23
Касетні боєприпаси зі США надали нового імпульсу контрнаступу України, - WSJ
Касетні боєприпаси зі США надали нового імпульсу контрнаступу України, - WSJ

Нещодавно доставлені касетні боєприпаси американського виробництва дали новий імпульс контрнаступу Збройних сил України для повернення території, яку захопила Росія.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

Як зазначає видання, українські солдати кажуть, що вони використовують касетні снаряди, які випускають десятки дрібних бомб і можуть завдати шкоди на більшій території, ніж звичайні артилерійські снаряди, щоб вразити скупчення російської піхоти, групи транспортних засобів та інші цілі, розчищаючи шлях для наступальних операцій .

За даними WSJ, контрнаступальні операції Києва були утруднені перед широкими мінними полями і переважаючою авіацією Москви, які перешкоджали широкомасштабним зусиллям щодо використання поставлених Заходом танків і бронетехніки для досягнення і прориву позицій російських військ, що зміцнилися.

Боєприпаси поєднувалися зі зміною тактики, що дозволило українським військам у деяких місцях просунутися у межах досяжності основних рубежів оборони Росії.

"Касетні бомби хороші. Вони ефективні, - сказав командир розвідувальної роти капітан Анатолій Харченко. Але росіяни глибоко закопалися і швидко навчаються".

Харченко сказав, що траншеї можуть бути глибиною понад 2 метри, і що росіяни пристосовуються, розосереджуючи свої війська, щоб уникнути великих втрат.

Статьи по теме
Як ЗСУ вдалось здійснити новий прорив у Курській області: пояснення експерта
Як ЗСУ вдалось здійснити новий прорив у Курській області: пояснення експерта

Прориву Сил оборони України в напрямку Веселого Курської області посприяли декілька факторів. Один із них - щоденні успішні вогневі ураження по ворогу.
18.09 — 244

Погані новини для росіян: на Курщині починається нова операція ЗСУ
Погані новини для росіян: на Курщині починається нова операція ЗСУ

Керівник ЦПД РНБО зазначив, що через небажання Кремля закінчити війну, росіяни будуть гинути вже на своїй землі.
16.09 — 333

У Зеленського спростували інформацію
У Зеленського спростували інформацію "Bild" про План перемоги, який нібито передбачає заморозку війни

В Офісі президента спростували повідомлення німецької газети "Bild" про те, що президентський "План перемоги" нібито передбачає заморозку війни.
15.09 — 173