Контракти.ua

832  —  06.08.23
Обстежили за 20 хвилин: на Одещині від хвилювань померла людина з інвалідністю, яку ТЦК збирався відправити на фронт
Обстежили за 20 хвилин: на Одещині від хвилювань померла людина з інвалідністю, яку ТЦК збирався відправити на фронт

На Одещині збиралися відправити на фронт людину з інвалідністю дитинства, яка нібито навіть не мала паспорта.

На Одещині місцевий ТЦК та СП збирався мобілізувати людину з інвалідністю дитинства. Серце чоловіка не витримало хвилювань. Пише ТСН. 

Про це повідомив громадський активіст Павло Поламарчук у своєму фейсбуці.

За його словами, інцидент стався в маленькому селищі Ширяєве Одеської області. Там нині відбувся похорон місцевого жителя Бориса, якого знало все місто. Його — людину з інвалідністю дитинства — збиралися мобілізувати до війська.

"Прийшло багато людей, обурених беззаконням. Хоронять місцевого добряка, якого знало все містечко. І якого, по суті, вбили ТЦК та ВЛК при ТЦКСП", - заявив Павло Поламарчук.

Активіст розповідає, що Борис був людиною з інвалідністю дитинства. Він працював на місцевому ринку, заробляв на життя.

"Борису вручили повістку та одразу, по методу Одеської, та й не тільки вже Одеської "оптимізованої ВЛК" за 20 хв "обстежили". Визнавши, звісно, придатним, оскільки у нього не було 5-8 тис доларів. Та одразу, як тут прийнято, відправили на розподіл. За одними даними, хлопець перехвилювався, що спричинило напад епілепсії, від якої він помер. За іншими - був серцевий напад", - розповів Павло Поламарчук.

Місцеві кажуть, що Борис нібито навіть не мав паспорта.

"І очевидно, що за діагнозами з дитинства, він не є придатним до військової служби за станом здоров'я, в тому числі психічного", - наголосив активіст.

Своєю чергою, начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк у коментарі Інтенту пояснила, що документи про те, що чоловік здоровий та придатний до військової служби ТЦК отримав від медиків лікарні, де він проходив медичну комісію.

"Рішення було медичної комісії. ТЦК прийняв документи від медиків, що здоровий і придатний. А комісію пройшов в лікарні, тож і коментувати мають вони", - сказала вона.

Нагадаємо, в соціальних Мережах днями розгорівся скандал через військкома з Южного на Одещині, який став доларовим мільйонером під час війни. У ТЦК міста відреагували на скандал і заявили, що всіх фігурантів відправили на передову.