Контракти.ua

307  —  04.08.23
Контрнаступ у дії: ЗСУ влаштували "геноцид" російської артилерії – Forbes
Контрнаступ у дії: ЗСУ влаштували

Українські сили мають успіх на полі бою.

Українські сили продовжують методичне просування на декількох напрямках фронту. Російські війська намагаються контратакувати, але зазнають втрат у живій силі й техніці.

Про це пише Forbes. Пише ТСН. 

Попри складність контрнаступу, українці переважають принаймні в одному з епізодів ширшого задуму – в контрбатарейній боротьбі. Українські війська систематично ведуть полювання на російську артилерію. У виданні стверджують, що на кожну знищену артустановку ЗСУ припадають три російськы. Від 4 червня ЗСУ знищили 91 артустановку, зазначають журналісти.

"Цього вдається досягти завдяки західній артилерії та високоточним боєприпасам до неї, якісній розвідці з українських БпЛА та, ймовірно, засобам НАТО. Або це перевага самих артилеристів у навчанні над російськими військами", – пише видання.

Аналітик Королівського інституту обʼєднаних служб у Лондоні Джек Вотлінг каже, що триває напружена контрбатарейна дуель.

"Україна перемагає РФ у контрбатарейній боротьбі попри те, що у ЗС РФ змінили тактику вогневої підтримки. Вони стали частіше змінювати позиції, а також вести вогонь із декількох позицій. Також ворог став більше покладатися на високоточні боєприпаси", – зазначив він.

Раніше стало відомо, що протягом минулого тижня Збройні сили України активізували свій контрнаступ двома ударами на півдні. Ймовірно, атаки спрямовані на тимчасово окуповані міста Запорізької області – Мелітополь і Бердянськ.

За даними Генштабу, станом на 3 серпня 2023 року ЗСУ знищили 247 850 солдатів армії Російської Федерації. За минулу добу було ліквідовано ще 620 військових.