Контракти.ua

1135  —  14.07.23
Викинула хабар через огорожу: у "Слузі народу" відреагували на скандал щодо нардепки Марченко
Викинула хабар через огорожу: у

Нардепку звинувачують у зловживанні впливом.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія відреагував на скандал довкола депутатки від провладної партії Людмили Марченко, яку підозрюють у торгівлі дозволами на виїзд за кордон. Пише ТСН. 

Про це він повідомив на своєму телеграм-каналі.

Арахамія наголосив, що наразі членство Марченко у фракції "Слуга народу" призупинено. Її планують виключити з президентської політичної сили.

"Членство Людмили Марченко у фракції політичної партії "Слуга народу" призупинено. Рішення про її виключення буде ухвалено на найближчому засіданні фракції", - написав очільник фракції "Слуга народу".

Справа нардепки Людмили Марченко: що відомо

НАБУ та САП оголосили підозру народній депутатці від "Слуги народу" Людмилі Марченко. Її звинувачують у тому, що депутатка торгувала дозволами на виїзд за кордон, обіцявши внести ухилянта до системи "Шлях". За це вона просила 5 300 доларів. Посередницею була помічниця Марченко, їй теж оголосили підозру.

На одному з відео видно, як вона отримує хабар, проте зрозумівши, що за нею стежать - викидає гроші за паркан. Їй інкримінують ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 ККУ, максимальне покарання - до 5 років позбавлення волі.