Контракти.ua

481  —  06.07.23
Пітерська братва: ними слід займатися фахівцям з ФБР, а не ЦРУ
Пітерська братва: ними слід займатися фахівцям з ФБР, а не ЦРУ

Максим Розумний: Пригожинський заколот – епізод дуже цікавий і показовий для розуміння сучасної Росії.

З останніх новин: Пригожин приїздив у Санкт-Петербург, де йому повернули не лише мільйони готівки, але й іменну збою. Запропоновані військові містечка в Білорусі пригожинців не влаштовують. Очевидно, вони хочуть розміститися в центральній частині Мінська.

Питань стає все більше. Чому заколот так несподівано почався і ще більш несподівано завершився? Чому Путін не покарав (поки що) Пригожина? Чому вони в Росії святкують перемогу над заколотом, але не над заколотниками? Чи піде Пригожин у політику?

Усе це стає більш зрозумілим, якщо взяти до уваги психологію тих рєбят, які засіли в Кремлі. Що б там не казали про імперські амбіції, національну велич і столітню тяглість російської політики, але свідомість і психологія Путіна і його оточення сформовані у 80-90 роках. Їхні моделі мислення і поведінки треба шукати не в хроніках часів Івана Грозного чи сталінських легендах, а в серіалі "Бригада".

Усі ці путіни, патрушеви, ковальчуки думають і діють як пітерська братва. Інцидент з Пригожиним – типова мафіозна розборка, яку зумів по понятіям розрулити підтоптаний авторитет з прізвищем Лукашенко.

Забудьте про геополітику, громадянську війну, державні інтереси, громадську думку, національно-визвольні рухи. До сучасної Росії ці поняття не мають жодного відношення.

Ними слід займатися фахівцям з ФБР, а не ЦРУ. А може вже й займаються. Принаймні, те, що робить адміністрація Байдена, більше схоже на "охоту на волков", ніж на геополітичне протистояння

Автор: Максим Розумний, політолог, філософ, журналіст

Статьи по теме
Путін зробив заяву щодо причини катастрофи літака Пригожина
Путін зробив заяву щодо причини катастрофи літака Пригожина

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що "зовнішнього впливу" на літак ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина нібито не було. Однак в тілах жертв авіакатастрофи виявили залишки ручних гранат.
07.10.23 — 3839

Поссорить Польшу с Германией: путинская Россия наступает на Европу
Поссорить Польшу с Германией: путинская Россия наступает на Европу

Виктор Небоженко: Кремль, на примере «запутанности» европейской истории и границ, пытается «раскачать» одновременно поляков и немцев на взаимный и общеевропейский реваншизм. В России набирает обороты мощная кампания стравливания Германии и Польши.
28.07.23 — 470

Россия, ракеты и украинские порты: в чем логика таких атак?
Россия, ракеты и украинские порты: в чем логика таких атак?

Игорь Тышкевич: Российская Федерация концентрируется на обстрелах портовой инфраструктуры Украины. Об этом свидетельствует география последних ракетных атак. И, увы, в той же логике события, вероятнее всего будут развиваться в ближайшие недели.
20.07.23 — 488