Контракти.ua

715  —  25.06.23
У ГУР розповіли про іноземні компоненти в "Кинджалах" та "Іскандерах", якими РФ атакує Україну
У ГУР розповіли про іноземні компоненти в

Запаси компонентів, які були до початку накладання на РФ санкцій, уже вичерпані.

У ГУР проаналізували всі компоненти, які є у всіх так званих сучасних ракетах РФ. Найбільше РФ критично залежить від ракет "Іскандер" та "Кинджал". Пише ТСН. 

Про це заступник начальника ГУР Вадим Скібіцький розповів у інтерв'ю "РБК-Україна".

"Десь близько п'ятдесяти компонентів електронної бази, що знаходяться в цих ракетах, іноземного виробництва. І обмеження постачання їх на територію Російської федерації призведе до того, що буде обмежене виробництво цих ракет. , щоб не дозволити Росії налагодити, а тим паче – збільшити виробництво високоточної зброї", - зазначив Скібіцький.

Запаси компонентів, які були до початку накладання на РФ санкцій, вже вичерпані.

“Ми маємо інформацію про те, як заходили на територію Російської федерації ці всі компоненти. За рахунок країн, які не приєдналися до санкцій. складно проконтролювати, коли цей компонент, по суті, вважається цивільним", - розповіли у ГУР.

Скібіцький додав, що разом з нашими партнерами Україна таки перекриє всі канали постачання таких компонентів на територію Росії.

Нагадаємо, що  Росія наростила виробництво ракет. Тепер у РФ випускають у 3-4 рази більше "Калібрів" та Х-101, ніж це було до повномасштабної війни.