Контракти.ua

676  —  15.06.23
ЗСУ контрнаступають щонайменше на трьох напрямках: в ISW розповіли подробиці
ЗСУ контрнаступають щонайменше на трьох напрямках: в ISW розповіли подробиці

Від початку наступу деокуповано понад 100 квадратних кілометрів території.

Українські Збройні сили продовжують проводити контрнаступальні операції. Відбуваються ці дії щонайменше на трьох напрямках. Пише ТСН. 

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW зазначають, що ЗСУ просунулися на 250 метрів на північний схід та 200 метрів на південь від Бахмута. Також за останню добу українські військові просунулися на 500-1000 м біля адміністративного кордону Запорізької та Донецької областей. Загалом українська армія звільнила близько трьох квадратних кілометрів території у цьому районі.

За даними Інституту, від початку контрнаступальних операцій ЗСУ звільнили понад 100 квадратних кілометрів території.

Тим часом російські джерела стверджували, що проти 13 червня українські сили продовжували наземні атаки на південний захід від Орєхова та на південь від Гуляйполя на заході Запорізької області.

Крім того, російські війська перекидають додаткові сили з Херсонської області для посилення напрямку Авдіївка-Донецьк. Своєю чергою, у ЗСУ повідомили, що відбили російські атаки на Авдіївку та Мар’їнку.

Нагадаємо, речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов 14 червня повідомив, що за останні три доби Сили оборони просунулися на деяких визначених напрямках від 200 м до 1,4 км. Та визволили близько 3 м² території.