Контракти.ua

1057  —  15.06.23
Наступ ЗСУ: Маляр заявила про успіх і назвала, де є просування
Наступ ЗСУ: Маляр заявила про успіх і назвала, де є просування

Українські війська рухаються в умовах надзвичайно жорстоких боїв, авіаційної та артилерійської переваги ворога.

ЗСУ продовжують наступальну операцію і мають частковий успіх, зокрема Сили оборони просунулися на Бахмутському та Запорізькому напрямках. Пише ТСН. 

Про це повідомила заступниця голови Міноборони України Ганна Маляр.

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції, мають частковий успіх", – вказано в заяві заступниці міністра.

Так, за добу 13 червня ЗСУ просунулися:

  • від 200 до 500 м на різних ділянках Бахмутського напрямку;
  • від 300 до 350 м на Запорізькому напрямку.

Маляр зазначила, що українські війська рухаються в умовах надзвичайно жорстоких боїв, авіаційної та артилерійської переваги російських окупантів.

Ситуація на інших напрямках

На Бердянському напрямку бої тривають поблизу села Макарівка, яке було звільнене українськими військами. На Маріупольському напрямку бойові дії відбуваються в районах Новоданилівки та Новопокровська.

Російські втрати

Заступниця міністра оборони поінформувала, що російські війська зазнають втрат як у живій силі, так і в техніці та озброєнні.

За добу 13 червня ворог втратив:

  • артилерійську батарею самохідних гармат;
  • два комплекси РЕБ;
  • зосередження автомобільної техніки (до 10 одиниць);
  • радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби;
  • зенітно-ракетний комплекс.

Ситуація на фронті

Маляр 13 червня повідомила, що на кількох напрямках фронту тривають наступальні дії українських військ. Разом з тим, ЗСУ змушені й оборонятися, адже окупанти наступають на кількох напрямках. Тож ситуація неоднорідна.

Як повідомили у Генштабі ЗСУ вранці 14 червня, за останні три доби під час наступальних дій Сили оборони України просунулися від 200 м до 1,4 км та деокупували близько 3 кв. км захопленої росіянами території.

У звіті аналітиків Інституту вивчення війни йдеться, що українські війська проводять наступальні операції щонайменше на трьох напрямках фронту. У заяві вказано, що ЗСУ за добу просунулися на 250 м на північний схід та 200 м на південь від Бахмута. Сили оборони мають просування і біля адмінмежі Донеччини та Запоріжжя: на 500-1000 м. Водночас росіяни перекидають додаткові сили з Херсонщини для посилення напрямку Авдіївка-Донецьк.