Контракти.ua

1054  —  09.06.23
"Згорнули без шуму і пилюки": ООН закрила розслідування вбивства азовців в Оленівці

Міністр не розуміє, для чого створювалися ці світові структури.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував роботу ООН, згадавши теракт в Оленівці та роботу "зернової угоди". З його слів, особливого результату роботи організації немає. Пише ТСН. 

Про це він сказав в етері "Сніданок з 1+1".

"Є в ООН велика робота над подовженням чорноморської зернової ініціативи. Певні люди сидять в ООН і думають: так, а як нам тут не притиснути Росію, не розкритикувати, щоб нам не зробити Росії, щоб потім прийти до них і сказати: дивіться, ми ж тут це все не зробили, а могли б. Так ви давайте продовжуйте черноморську зернову ініціативу. Ось така логіка - давайте тут не тиснути, тут не критикувати, тут замовчувати. Це означає, що в усих цих питаннях іти на поступки, будуть страждання, буде несправедливість. Бажання вирішувати одні проблеми за рахунок інших. Вони кажуть: це велика дипломатія. Але дипломатія змінилася. І ніхто з Гітлером, ніхто з Хусейном так себе так не поводив. Добре, при Гітлерові ще ООН не було. А коли Хусейн нападав на сусідів, травив хімічною зброєю, спричиняв екологічні катастрофи через розливи нафти... Ніхто ж не сидів і не думав: ну, давайте... " - сказав міністр.

"Коли в Оленівці вбили наших військополонених. Ми сказали - ООН, пришліть місію, нехай розслідують. Ви думаєте, вони туди приїхали? Я більше скажу - ця місія була тихенько закрита ООН що називається "без шуму та пилюки". Тому у мене одна пропозиція для тих, хто хоче розслідувати - приїздіть до Києва, ночуйте тут, проводьте ночі у підвалах, зранку рахуйте - скільки прилетіло шахедів та ракет. Вони вже просто дістали цією грою в квазісправедливість", - додав Кулеба.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський закликав міжнародні організації ООН та Червоного Хреста негайно долучилися до порятунку людей на окупованій частині Херсонщини після підриву Каховської ГЕС.

Глава держави закликав світ до чіткої та швидкої реакція на те, що відбувається.

"Навіть неможливо встановити достеменно, скільки людей на тимчасово окупованій території Херсонщини можуть загинути без порятунку, без питної води, без їжі, без медичної допомоги. Наші військові та спецслужби настільки, наскільки це можливо, попри обстріли рятують людей", – сказав Зеленський.

Він наголосив, що шокований заявами міжнародних організацій.

Теракт в Оленівці: що відомо

У  ніч проти 29 липня 2022 року  в одному з бараків  колонії в  Оленівці  пролунав вибух. Загинули  53 бранці, понад 100 поранено. Саме там російські терористи утримували військових та цивільних, зокрема з Маріуполя.

Висновки міжнародних експертів свідчать про те, що причиною вибуху була термобарична зброя, яку застосувала РФ.

ООН відмовилась розслідувати теракт в Оленівці, мовляв росіяни не допустили туди місію.