Контракти.ua

705  —  09.06.23
Росіяни більше не хочуть приїжджати до Криму: бронювання готелів практично припинилось
Росіяни більше не хочуть приїжджати до Криму: бронювання готелів практично припинилось

Російські туристи більше не хочуть їхати до Криму, натомість вибирають інші місця для відпочинку.

Частка бронювання готелів та житла серед росіян в окупованому Криму для відпочинку впала до 1%. Пише ТСН. 

Про це пише видання The Bell.

Журналісти пишуть, що цього літа в окупованому Криму майже не буде туристів, оскільки дуже впала транспортна доступність через закриті аеропорти та побоювання через війну.

Так звана "влада" окупованого півострова ще в березні зрозуміла, що цього року сезон у Криму буде ще більш провальним, ніж минулорічний, тому з бюджету виділені кошти, щоб готелі могли виплатити співробітникам мінімальну зарплатню.

"Частка Криму в бронюваннях готелів і житла для відпочинку влітку серед росіян в цьому році впала до 1%. Минулого року це були 3%, а 2021-го - 19% (тоді регіон був абсолютним лідером із бронювань).

Спад попиту на розміщення в Криму підтверджують і в сервісі бронювань: за їх даними, з урахуванням подобової оренди квартир і будинків частка Криму в бронюваннях на літо становить 3%", - йдеться у статті.

Зазначимо, що восени 2022 року учасники туристичного ринку говорили, шо втратили туристів через "політичну ситуацію" та "закриття аеропортів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські військові вже починають тікати з окупованого півострова Крим. Попри те, що кілька десантних кораблів все ще курсують у Чорному морі, російський флот почали переміщати до порту Новоросійська.

Крім того, ми раніше інформували, що ФСБ РФ збирається реалізувати комплекс заздалегідь спланованих заходів для вивезення українських дітей із тимчасово окупованих територій і прикордонних з Росією регіонів до Криму.