Контракти.ua

1501  —  09.06.23
"Плюнув" на Крим: Піонтковський – про наказ Путіна підірвати Каховську ГЕС

Очільнику РФ абсолютно начхати, чи буде в Криму вода, чи ні, бо у полі його зору – інші питання., вважає політичний експерт.

Очільник Кремля Володимир Путін, давши наказ підірвати Каховську ГЕС, "плюнув" на Крим у буквальному сенсі. Пише ТСН. 

Про це "24 Каналу" розповів російський політик, який перебуває у Вашингтоні, Андрій Піонтковський.

Піонтковський висловив думку, що такий відчайдушний крок, як підрив Каховської ГЕС за наказом Путіна, свідчить про те, що очільник Росії зрозумів свою нікчемність у спробах втримати Крим.

"Рішення про підрив ГЕС приймалося без урахування інтересів кримчан. Ні в якому разі він від Криму ще не відмовився, тому що це визнати, що Крим втрачений Росією, тобто здійснити політичне самогубство", – наголосив Андрій Піонтковський.

Водночас підрив Каховської ГЕС, за словами експерта, не так дієво вплине на ситуацію в Криму, як руйнування Кримського мосту.

"Це призведе до дестабілізації всієї російської військової машини у Криму, коли почнуть тікати звідти", – зауважив Піонтковський.

Нагадаємо, через підрив Каховської ГЕС росіянами тимчасово захоплені окупантами Олешки на 90% опинились під водою. Міський голова Євген Рищук повідомив, що через теракт ворога та відсутність евакуації загинули люди.

Раніше повідомлялося, що українські військовослужбовці врятували родину з двома дітьми з окупованих Олешок на Херсонщині. Їм доправили воду за допомогою дрона Тепер мати та її двоє дітей перебувають у Херсоні.