Контракти.ua

978  —  04.06.23
Жителям Бєлгородської області Україна готова надати гуманітарні коридори — Подоляк
Жителям Бєлгородської області Україна готова надати гуманітарні коридори — Подоляк

Бійці “Російського добровольчого корпусу”, які воюють проти режиму Путіна, пропонують жителям Бєлгородщини безпечно вийти з-під обстрілів армії РФ.

Для виходу із зони бойових дій жителі Бєлгородської області РФ можуть скористатися гуманітарними коридорами, які готова забезпечити українська влада. Пише ТСН. 

Про це повідомив в ефірі національного телемарафону радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

За його словами, “Російський добровольчий корпус” демонструє “альтернативну позицію щодо того, як треба ставитися до громадян своєї країни” в той час, коли путінські солдати, не змінюючи своєї тактики ховатися за “живими щитами”, наражають мирних мешканців на небезпеку, перебуваючи у їхніх дворах та будинках.

"Росія розміщує в житлових кварталах свої сили, туди заходять [бійці] РДК і воюють безпосередньо з військами РФ, а Росія своїми додатковими військами атакує цивільне населення Росії", - наголосив він.

У зв'язку із загостренням ситуації, що склалась в Бєлгородській області РФ, Україна згодна надати місцевим жителям гуманітарні коридори для виходу з зони бойових дій.

“РДК говорить, що може організувати гуманітарні коридори.... Україна готова надати гуманітарні коридори, якщо це буде потрібно для збереження [життя] цивільних жителів Росії", - повідомив радник голови ОП.

Нагадаємо, у Бєлгородській області збройні сили РФ нарощують спротив операції “Російського добровольчого корпусу”, який воює з путінським режимом у Росії. Однак, як повідомив начальник штабу РДК Олександр з позивним “Фортуна”, російська армія не контролює районний центр Шебекіно.