Контракти.ua

570  —  01.06.23
Частота повітряних атак на Київ знизиться - військова розвідка
Частота повітряних атак на Київ знизиться - військова розвідка

За словами Андрія Юсова, так часто й сильно атакувати столицю російські окупанти довго не зможуть.

Частота повітряних атак на Київ знизиться. Пише ТСН. 

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

За словами Юсова, росіяни обстрілюють столицю для демонстративної пропаганди. Але так часто й сильно атакувати Київ довго не зможуть.

"Спроба активна, спроба масова, безпрецедентна. Але стільки "Кинджалів" і стільки "Калібрів" за раз - це більшою мірою такі показові виступи. Так часто і з такою інтенсивністю, і з такою кількістю вони повторювати подібні вистави не зможуть", - підсумував представник ГУР.

Нагадаємо, у ніч проти 30 травня російська армія знову атакувала Київ безпілотниками. Ворог випустив 31 “шахед”, 29 із них знищила протиповітряна оборона. Майже всі БпЛА були вражені на підступах столиці та у небі Києва. Це була 18-та повітряна атака на столицю від початку травня. Через падіння уламків дрону у Голосіївському районі в багатоповерхівці сталася пожежа, зруйновані квартири на верхніх поверхах. Евакуйовані 20 мешканців. Одна мешканка будинку загинула, четверо — травмовані. Їх доправили до відділення політравми Олександрівської клінічної лікарні.

Зранку стало відомо, що окупанти застосували під час атаки по столиці іранські безпілотники. Їх випускали з кількох напрямків у декілька хвиль. До слова, за останні 24 години ворог завдав вночі третього нападу.