Контракти.ua

829  —  19.05.23
Волкер розповів, як Україна може вступити до НАТО ще до закінчення війни
Волкер розповів, як Україна може вступити до НАТО ще до закінчення війни

Він нагадав, що прецедент, коли до НАТО вступала не ціла країна, а лише її частина, вже був у Європі.

Україна має шанси приєднатись до НАТО ще до закінчення російської агресії. Пише ТСН. 

Про це під час брифінгу в Одесі сказав колишній спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер, повідомляє Укрінформ.

"Щодо того, чи може приєднатися Україна до НАТО до завершення війни, варто подивитися на Німеччину, яка приєдналася до НАТО, будучи поділеною країною, коли східна частина Німеччини була під окупацією СРСР", - заявив Волкер.

Він зазначив, що Україна може ще до закінчення бойових дій приєднатись до Альянсу. Можливо, що 5 стаття Північноатлантичного альянсу буде застосовуватись лише до тих територій які на момент приєднання до НАТО не будуть під російською окупацією.

"Як і коли закінчиться війна — невідомо. Це може бути щось подібне, як відбувається в Кореї. Корея поділена на дві частини – Північну та Південну і все ще знаходиться у стані війни", - додав експредставник Держдепу США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров та його білоруський колега Сергій Алейник оприлюднили спільну заяву, в якій вони висунули вимогу про "повернення України до нейтрального позаблокового статусу".

Крім того, ми раніше інформували, що президент України Володимир Зеленський повідомив про низку підготовчих нарад щодо нових кроків для зміцнення української оборони та міжнародних позицій.