Контракти.ua

640  —  14.05.23
Потоплення ракетного крейсера "Москва": Залужний вказав на серйозну помилку РФ
Потоплення ракетного крейсера

Валерій Залужний також порівняв "Москву" з військовими колонами росіян, що у лютому-березні 2022-го рухались у бік Київської області та були спалені українськими військовими.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів про серйозну помилку РФ під час потоплення ракетного крейсера "Москва". Пише ТСН. 

Про це він сказав в інтерв'ю Дмитру Комарову.

За його словами, потоплення крейсеру "Москва" має для нас, в тому числі, стратегічне значення.

"Це був носій крилатих ракет. Але, відповідаючи на питання, чи повністю ми виконали свої плани, хочу сказати, що ні. Таку роботу ми продовжуємо. Обов'язково доберемося і до "Григоровича" (фрегата проекту 11356Р "Адмірал Григорович" - ред.), і до "Ессена" (фрегат того ж проекту "Адмірал Ессен" - ред.)...  це питання часу", - зазначив Залужний.

Він також порівняв "Москву" з військовими колонами росіян, що у лютому-березні 2022-го рухались у бік Київської області та були спалені українськими військовими. Головною помилкою окупантів стала недооцінка противника, вважає генерал.

"Крейсер "Москва" - це як величезні колони, які рухались у бік Київської області. Безстрашшя супротиву, неможливість уявлення того, що "друга армія світу" може бути кимось уражена або знищена. Росіяни затягнули ті колони під Київ, які ми спалили, так само затягнули це ржаве корито безпосередньо у зону ураження - і відповідно, ми змогли скористатися шансом. Паралельно - там ще дехто і дещо нормально "отримали", але залишимо це поки в історії", - розповів Залужний.

Головнокомандувач наголосив також на тому, що деокупація Зміїного була важлива насамперед відновленням безпеки для української бойової авіації.

"Чи має стратегічне значення Зміїний як вузол оборони? Ні. Росіяни зробили дуже величезну помилку, коли позатягували туди людей і ракети, бо думали, що там існуватиме їхній військовий гарнізон. Однак нам треба було його звільнити, бо ті (російські - ред.) ППО на Зміїному досить серйозно перекривали собою територію України. Їхні ракети могли залітати на досить значну територію, що ускладнювало роботу авіацію", - пояснив Головнокомандувач.

Раніше Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що втрати, які зараз несе Росія, мали б зупинити будь-яку країну від продовження бойових дій.