Контракти.ua

689  —  04.05.23
Від травня на українців чекає низка змін: що буде з тарифами, виплатами та субсидіями
Від травня на українців чекає низка змін: що буде з тарифами, виплатами та субсидіями

Від першого травня в Україні повинна відбутися велика зміна, яка суттєво вплине на виплати.

У Нацкомісії з енергокомунпослуг офіційно заявили: ціна на електроенергію до кінця травня не зміниться. Утім, це лише відкладена зміна тарифів, яка прямо пов'язана з витратами на відновлення інфраструктури після ракетних атак. Пише ТСН. 

Нагадаємо, що обговорювалося підняття цін для населення вдвічі: з нинішніх 1 гривні 44 копійок за кіловат-годину - до 2 гривень 80 копійок. Тарифи на газ і воду теж залишаться поки що незмінними.

Виплати до 5-го травня учасникам бойових дій, членам сімей загиблих військових, особам з інвалідністю внаслідок війни і жертвам нацистських переслідувань очікувати не варто. Це погана новина. Але є і добра: ця одноразова допомога таки буде. Правда, вже в серпні - до Дня Незалежності.

І ще одна травнева зміна, яка вплине на багато гаманців. Субсидії. В неопалювальний сезон вони зменшаться. А дехто втратить їх узагалі. Насамперед це торкнеться тих, чиї комунальні рахунки поміщаються у 20% доходу. Також без субсидій залишаться ті люди, які мають борги за компослуги або придбали собі щось дороге - вартістю від 50-ти тисяч гривень. Для інших субсидії будуть перераховувати автоматично.

Нагадаємо, що пенсіонери, які досягли 75-річного віку, можуть отримати додаткову щомісячну компенсацію у розмірі 456 гривень.