Контракти.ua

695  —  28.04.23
Сі Цзіньпін назвав Зеленському "пункти та кроки", щоб закінчити війну Росії проти України
Сі Цзіньпін назвав Зеленському

У Китаї розповіли подробиці розмови їхнього лідера з президентом України.

Китайський лідер Сі Цзіньпін під час розмови з українським президентом Володимиром Зеленським назвав "пункти та кроки", як можна закінчити війну Росії проти України. Пише ТСН. 

Про це пише китайське урядове агентство Хіnhua.

Сі Цзіньпін у розмові із Зеленським назвав чотири пункти щодо того, як можна закінчити війну РФ проти України. Також китайський лідер назвав кроки щодо того, що повинна зробити міжнародна спільнота.

"Крім того, голова КНР додав, що Китай оприлюднив свою позицію щодо політичного врегулювання кризи в Україні", - йдеться у повідомленні китайських журналістів.

Сі заявив, що для Китаю Україна - це стратегічний партнер, і він поважає територіальну цілісність усіх держав. Також Сі Цзіньпін вкотре наголосив на недопущенні ядерної ескалації.

Розмова Зеленського і Сі Цзіньпіна

26 квітня китайські ЗМІ повідомили, що Сі Цзіньпін поспілкувався з Володимиром Зеленським. Згодом це підтвердила й українська сторона.

Після цього Зеленський наголосив, що Україна повинна відновити свою територіальну цілісність в межах кордонів 1991 року.

У Китаї повідомили, що відправлять до нашої держави свого спецпредставника. Ним став колишній посол Китаю в Росії. Київ зі свого боку призначив посла України в Китаї.