Контракти.ua

785  —  23.04.23
Колишня депутатка парламенту Швеції підписала контракт із ЗСУ
Колишня депутатка парламенту Швеції підписала контракт із ЗСУ

Тепер Кароліна Норденгріпп захищатиме нашу державу у лавах Інтернаціонального легіону.

Ексдепутатка зі Швеції Кароліна Норденгріпп підписала контракт зі Збройними силами України. Тепер вона захищатиме нашу державу у лавах Інтернаціонального легіону. Пише ТСН. 

Про це 42-річна Кароліна повідомила у Instagram.

Жінка зізнається: коли дізналася про початок повномасштабного вторгнення РФ, не сумнівалася, що має бути на фронті, вона також обіцяє показувати світові, скільки насправді коштує свобода, яку виборює нині Україна.

"Після трьох днів бюрократії стало зрозуміло, що мені дозволили вступити в регулярну армію, багато штампів зроблено", – написала Норденгріп кілька днів тому після постів про виснажливі перевірки, отримання дозволів та проходження комісій, які чекали на неї на шляху до ЗСУ.

Свій допис Кароліна Норденгріпп супроводила своїм фото, де тримає у руках контракт з ЗСУ.

Має звання сержанта

Як повідомляє Obozrevatel, колишня депутатка парламенту Швеції від демократичної партії "Шведскі демократи", 42-річна Кароліна Норденгріпп відтепер служитиме у лавах Інтернаціонального легіону, що входить у ЗСУ.  Жінка має звання сержанта.

В інтерв'ю шведському виданню Boras Tidning вона розповіла, що твердо знала, що мусить бути на фронті в Україні з першого дня повномасштабного російського вторгнення.

"Для мене це було очевидно. Я ніколи не вагалася. Я так багато дізналася про цю війну, коли була у складі комітету з оборони, що коли вона почалася, я одразу відчула, що повинна зробити свій внесок", – розповіла Норденгріпп.

Вона також додала, що її родині усвідомити та прийняти це рішення було значно важче, ніж їй – зробити його.

Український тризуб на передпліччі

Україну Кароліна твердо підтримувала упродовж усього часу від 24 лютого 2022 року. Вона неодноразово відвідувала нашу країну ще як депутатка. І навіть обзавелася патріотичним тату: українським тризубом на передпліччі.

В одній з останніх поїздок, розповіла в Instagram Кароліна, її сусідом в автобусі був українець, що їхав у Бахмут. Вона бачила, як чоловік обіймав своїх дітей, перш ніж попрощатися з ними. Чула його оповідь, як він не спав останню ніч, проведену удома, аби набутися з близькими – і зрештою заснув, поки випадкова супутниця тримала його за руку.

"Як ті нелюди, що розв'язали криваву війну, можуть спокійно жити і дихати..."

Та розмова залишила в душі Кароліни глибокий слід. Вона з гнівом запитувала, як нелюди, які розв'язали криваву війну в чужій країні, можуть спокійно жити і дихати. І пообіцяла, що будь-що нагадуватиме світові, яку ціну Україна платить нині за свою свободу.

"Не могла позбутися думки, наскільки жахливо те, що відбувається, і те, що люди, які це зробили, можуть існувати, а їхні близькі можуть спокійно спати...  Ніколи не зможу з байдужістю на це дивитися і буду намагатися якнайширше поширювати інформацію, аби про це не забували люди. І аби вони не сприймали свободу як належне", – написала Кароліна.

Нагадаємо, за Україну воює колишній топменеджер "Газпромбанку" Ігор Волобуєв.