Контракти.ua

3153  —  18.04.23
Журналісти знайшли у Гетманцева діючий бізнес в Криму та маму-мільйонерку
Журналісти знайшли у Гетманцева діючий бізнес в Криму та маму-мільйонерку

Журналісти BIHUS Info опублікували масштабне розслідування про Данила Гетманцева - голову податкового комітету ВР, який є не дуже популярною серед українців персоною та часто дратує бізнес своїми висловлюваннями.

Сюжет-розслідування про Данила Гетманцева - народного депутата та голову Комітету з податкової та митної політики, можна переглянути на Youtube, повідомляє ZN.ua.

У сюжеті, зокрема, згадуються родичі Гетманцева, наприклад, його мама, Олена Гетманцева. Долучившись до команди Володимира Зеленського у 2019 році, Гетманцев вніс маму в декларацію. А разом з мамою й її бізнес, нерухомість, автомобілі.

Тепер журналісти виявили, що у Гетманцева, вірніше його матері Олени Гетманцевої, окрім туристичного бізнесу (вона засновниця одного з найвідоміших в Україні туроператорів TPG), є також компанія в Криму, "невеличке приміщення на 160 квадратних метрів".

Побічно журналісти також звертають увагу на той факт, що компанія TPG - потрапила у декларацію народного депутата. Водночас кіпрська TPG записана на іншу кіпрську компанію – Dunkley marketing LTD, яка своєю чергу належить матері Гетманцева, у декларації "забули".

За данними розслідування, у 2016 році в російському реєстрі з'явиляються клони готельного бізнесу в Криму зі схожими назвами. У двох таких компаніях міноритарну долю мав Гетманцев. Цей бізнес визнав юрисдикцію Росії та почав платити податки країні-терористці.

Щоправда, Гетманцев сьогодні каже, що вперше про це чує.

Крім того, один з російських клонів, що дублював український бізнес в Криму, стосувався компанії, яка займається орендою та належить матері народного депутата - Олені Гетманцевій.  У розслідуванні йдеться про компанію "Нью проперті плюс", яка з'явилася в російських реєстрах в 2016 році, зареєстрована за тією ж адресою та з тими ж видами діяльності, що і компанія Гетманцевої.

Клон досі спокійно працює в Криму, сплачуючи податки у РФ. Щоправда, зараз він записаний на такого собі Дмитра Махаринського. Але даний персонаж також не є чужим Данилу Гетманцеву, адже колись він був парнером Гетманцева по юридичному бізнесу.

За словами Гетманцева, він не знає, що з компанією, але запевнив, що мати точно жодним чином не користується тією власністю.

"Нема відомостей, що відбувається з цим приміщенням. Вона точно не здійснює жодної діяльності в АРК. І приміщення вона це не продавала та не відчужувала, комусь в оренду не передавала",— зазначив у інтерв'ю BIHUS Info Гетманцев.

Проте журналісти знайшли зв'язок між цією компанією та кіпрським "гаманцем" матері Гетманцева - компанією "Dunkley Marketing LTD". Тож, за словами розслідувачів, або хтось усі ці роки користувався "офшоркою", що належить матері Гетманцева, або найбільш логічний варіант, що саме Гетманцева нею і користувалася до останнього часу.

У розслідуванні також йдеться про корупційні схеми “Укравтодору” часів Януковича та зв’язки його очільника Володимира Демішкана з Гетманцевим. Також, розслідувачи  розповіли як Гетманцев представляв інтереси Демішкана.

У цій частині сюжету засвітилася директорка двох британських фірм – майже 90-річна Валентина Лупандіна. На повірку дуже літня бізнес-вумен виявилася двоюрідною бабусею Гетманцева.

Статьи по теме
Удари по НПЗ значно зменшили нафтопереробні потужності РФ: влада звернулась до Казахстану – ISW
Удари по НПЗ значно зменшили нафтопереробні потужності РФ: влада звернулась до Казахстану – ISW

Росія звернулась до Казахстану із проханням створити резерв бензину.
10.04 — 236

Загроза для Одеської області з Придністров'я: влада оцінила ризики
Загроза для Одеської області з Придністров'я: влада оцінила ризики

На кордоні з Молдовою є зведені фортифікаційні споруди.
25.03 — 240