Контракти.ua

2499  —  12.04.23
Резніков розповів, чи посилюватимуть в Україні мобілізацію
Резніков розповів, чи посилюватимуть в Україні мобілізацію

За словами міністра, зараз українське військо комплектується людьми, яких передусім треба навчити. І на це потрібен час.

Посилювати мобілізацію в Україні поки немає потреби. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю Delfi. Пише ТСН. 

Резніков зазначив, що план мобілізації, затверджений Генштабом ЗСУ після початку повномасштабного вторгнення, ще не завершено.

"Ми його ще до кінця навіть не виконали. У нас немає потреби оголошувати нову мобілізацію", — сказав він.

Міністр запевнив, що Генштаб "у спокійному темпі" справляється з компенсацією втрат, яких зазнає Україна на фронті, і не відчуває браку в захисниках.

"Але інший момент – ту живу силу треба озброїти. І, звичайно, дуже хочеться її озброїти сучасною зброєю. Не менш важливим є і навчання людей, їхня підготовка. На початку основний, найбільший удар прийняла і витримала регулярна армія. Люди, які вже служили в армії та мали відповідний досвід. До них приєдналися ветерани початку російсько-української війни, ті, хто служив та воював від 2014 року. Таким чином, першим хвилям вторгнення протистояли передусім ті, хто вже служив та воював", – каже очільник Міноборони.

Зараз Сили оборони та безпеки України комплектуються людьми, яких передусім треба навчити. Резніков подякува західним союзникам та партнерам, які допомагають в цій дуже важливій сфері, проводячи різноманітні програми підготовки українських військових.

"В одній лише Великій Британії проходять підготовку 30 тис. військовослужбовців, до неї приєдналися Канада, Скандинавські країни. У самій Європі досі діє багато інших програм. Наших військових навчає також Литва, інші країни Балтії та Польща. В даний час особливо важливе значення надається підготовці тих підрозділів, які братимуть участь у контрнаступі. Воно почнеться тоді, коли Генштаб вирішить, що настав час", – підсумував він.

Раніше Олексій Резніков розповів про бункер міністерства у Гостомелі і заявив, що пів Міноборони могло потрапити в полон.

Статьи по теме
"Копайте окопи": Резніков розповів, як спочатку Захід відповідав на запити про постачання зброї

За його словами, на момент вторгнення РФ Захід не хотів постачати навіть ПЗРК, не кажучи про артилерію чи танки.
15.06.23 — 763

Patriot vs
Patriot vs "Кинджал": Резніков розповів подробиці про збивання російської ракети над Києвом

Міністр підтвердив успішну роботу української ППО.
09.05.23 — 2324

Думав, що в тилу. Резніков розповів, як генерал РФ потрапив у полон через страх окупантів
Думав, що в тилу. Резніков розповів, як генерал РФ потрапив у полон через страх окупантів

Російські військові щонайменше два дні не доповідають своєму керівництву про втрачені території, щоб їм "не прилетіло". Так під час осіннього контрнаступу ЗСУ в Харківській області через страх окупантів російський генерал потрапив у полон.
06.05.23 — 715