Контракти.ua

679  —  15.03.23
При Міноборони створили антикорупційний департамент
При Міноборони створили антикорупційний департамент

Міністерство оборони створило Департамент з питань запобігання корупції, який має відстежувати корупційні ризики у галузі оборонних закупівель.

Про це повідомила пресслужба Міноборони.

"Міністерство оборони України закликає громадськість звертатися до новоствореного Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції у разі виявлення зловживань чи корупційних ризиків у сфері оборонних закупівель", - йдеться в повідомленні.

Виконуючий обов‘язки директора Департаменту Сергій Степанян наголосив, що головна мета Департаменту - реалізувати принцип нульової толерантності до корупції.

"Зараз ми перезавантажуємо і посилюємо антикорупційний підрозділ Міністерства оборони України. Його статус вже підвищено з Управління до Департаменту і тим самим розширено штат... Моє завдання - реалізувати принцип нульової толерантності до корупції. Одним з елементів роботи на системному рівні ми бачимо більш тісну взаємодію з громадськістю", - зазначив він.

Нагадаємо, в січні журналісти оприлюднили дані про те, що Міністерство оборони нібито закуповує харчі для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, ніж у магазинах Києва. Наприкінці лютого Міноборони оприлюднило додатки до договорів щодо вартості послуг з організації харчування ЗСУ, а також ціни на продукти в каталозі, які закуповують постачальники. Згідно з опублікованими Міноборони даними, вартість послуги добового харчування склала від 137,04 грн до 144,06 грн (була 145,80 грн).

Після низки скандалів, зокрема щодо закупівель харчів для ЗСУ, у Міноборони почали перезавантаження антикорупційних структур. Також Олексію Резнікову призначили нових заступників.

Статьи по теме
Найбільша афера Міноборони Росії. ЗМІ дізнались справжні характеристики
Найбільша афера Міноборони Росії. ЗМІ дізнались справжні характеристики "Циркону"

Бойова частина протикорабельної гіперзвукової ракети ЗМ22 "Циркон" стала найбільшою аферою Міністерства оборони Росії та її розробника - корпорації "Тактическое ракетное вооружение".
вчера, 08:44 — 186

Ситуація зміниться. В Міноборони дали оптимістичний прогноз щодо снарядів на фронті
Ситуація зміниться. В Міноборони дали оптимістичний прогноз щодо снарядів на фронті

Російська армія на фронті досі перевершує Сили оборони України у співвідношенні артилерійських снарядів. Але через місяць-два різниця суттєво скоротиться.
23.03 — 826

Без повісток: Міноборони відкриє 27 центрів рекрутингу в обласних центрах
Без повісток: Міноборони відкриє 27 центрів рекрутингу в обласних центрах

Міноборони планує у I півріччі 2024 року відкрити 27 центрів рекрутингу в обласних центрах та великих містах. Центри надаватимуть консультативно-інформаційні послуги. Повістки про мобілізацію там вручати не будуть.
21.03 — 199