Контракти.ua

2664  —  03.02.23
Генерал Павлюк розповів, як Київська область готується до можливого наступу з Білорусі
Генерал Павлюк розповів, як Київська область готується до можливого наступу з Білорусі

Українські військові в рамках підготовки до можливого наступу з Білорусі створили кілька потужних оборонних рубежів навколо Києва та області.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів Командувач угрупування сил та засобів оборони Києва, генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

За словами генерала, військові вивчили всі проблеми та питання, які були на момент першого наступу на Київ.

"Проаналізували всі напрямки, якими рухався противник. Це все враховано при побудові оборони. Створено кілька потужних оборонних рубежів навколо Києва, по Київській області і аж до кордону. Створено систему і розвідки, і протиповітряної оборони", - розповів він.

Він додав, що у Київській області підготовлено позиції, а також встановлено довготривалі фортифікаційні споруди, укриття для особового складу.

Крім того, військові замінували місцевість, яка може бути використана супротивником для просування.

"Вздовж кордону облаштовано мінні загородження, завали, рови тощо – це послабить рух наступального угруповання та дозволить знищити його ще на кордоні", - сказав Павлюк.

Також він зазначив, що підрозділи угруповання оборони Києва постійно вдосконалюють свої навички. Тренування з ними проведено кожному напрямі.

"Ми системно працюємо над тим, щоб у разі повторного вторгнення далі межі ворог не пройшов. На кожному напрямі проведено тренування підрозділів. Усі батальйони вже мають досвід бойових дій", - додав генерал.

Нагадаємо, раніше у Генштабі ЗСУ пояснювали, що через проведення цих навчань потенційна загроза настання ворога з території Білорусі зберігатиметься протягом усього року.

Також нещодавно у ДПСУ повідомили, що російська армія перекинула до Білорусі свої нові підрозділи для підготовки.

Статьи по теме
Генерал Павлюк розповів, як зупинили 64 кілометрову колону росіян у Київській області
Генерал Павлюк розповів, як зупинили 64 кілометрову колону росіян у Київській області

Українським військовим під час масштабного вторгнення Росії в Україну вдалося зупинити колону окупантів у 64 км довжиною у Київській області. Саме вона була готова оточити Київ.
12.04.23 — 756

Генерал Павлюк розповів, як росіян вдалось відтіснити від
Генерал Павлюк розповів, як росіян вдалось відтіснити від "брами" до столиці

Битва за Мощун була однією з найважливіших битв оборони Києва. Російська армія вважала, що зможе прорвати захист українських військових у цьому населеному пункті.
12.04.23 — 3136