Контракти.ua

502  —  09.01.23
В Європарламенті заявили, що картель ОПЕК+ пов'язаний з Росією і має бути позбавлений влади над Заходом
В Європарламенті заявили, що картель ОПЕК+ пов'язаний з Росією і має бути позбавлений влади над Заходом

Міжнародний картель виробників нафти ОПЕК+ та генеровані ним ціни на енергоресурси є інструментом гібридної війни диктатур, включаючи Росію, проти Заходу. Такий картель має бути зупинено, а виробники нафти позбавлені влади над демократичним світом, який вони мають сьогодні.

Про це у коментарі Guildhall заявив депутат Європейського парламенту, член спеціального комітету з іноземного втручання, включаючи дезінформацію Томаш Здеховскі.

«Одне з наших ключових завдань у контексті високих цін на енергоресурси полягає в тому, що ми повинні зупинити картель ОПЕК+. Вони пов'язані з Росією, Алжиром тощо гравцями, вони не повинні мати такого впливу на нас, у тому числі на Європейський Союз, який вони мають сьогодні», - заявив політик.

«У майбутньому виробники нафти не повинні мати такої влади над Заходом, сьогодні вони диктують нам умови. Енергоресурси в руках ОПЕК+ та диктатур, що входять до його складу, РФ насамперед є інструментом гібридної війни проти Заходу», - розповів Томаш Здеховскі.

5 жовтня країни ОПЕК+ прийняли рішення суттєво скоротити видобуток нафти, під час настійних вимог Росії та Саудівської Аравії.

Це стало найбільшим скороченням нафтовидобутку з часів пандемії COVID у 2020 році, яке вже діє починаючи з листопада місяця.

Нагадаємо, раніше в Центрі оборонних реформ опублікували дослідження, згідно з яким причиною високих цін на енергоносії є штучне обмеження видобутку нафти країнами-членами ОПЕК+, а не російська агресія проти України, як вважається. Відповідно до висновків аналітиків, такі дії є міжнародною картельною змовою, заборона якої є єдиним доступним інструментом для зниження високих цін на енергоносії та позбавлення РФ нафтогазових доходів для ведення агресивної війни.

Статьи по теме
В Європарламенті заявили, що винятки із санкцій лише посилять шантаж та тиск Росії
В Європарламенті заявили, що винятки із санкцій лише посилять шантаж та тиск Росії

Якщо Путін побачить, що може чинити тиск на Європейський Союз та окремих його членів для досягнення винятків із санкційного режиму, то це лише посилить тиск з боку РФ.
25.07.22 — 449