Контракти.ua

1715  —  05.01.23
Кожен будинок - фортеця. "Кухар Путіна" визнав, що війська РФ не можуть захопити Бахмут, - ISW
Кожен будинок - фортеця.

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин спробував виправдати провали армії РФ у Бахмуті, але лише підтвердив те, що сили окупантів досягли свого максимуму в спробах захопити місто.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначили аналітики, в інтерв'ю російським пропагандистам 31 грудня "кухар Путіна" заявив, що наступальна операція є дуже виснажливою, тому що кожен будинок там - "фортеця".

"Це важливий перелом для Пригожина. Він вперше представив сили "вагнерівців" у Бахмуті як такі, що фактично не досягли успіху", - мовиться у звіті ISW.

Фахівці нагадали, як у жовтні "кухар Путіна" запевняв, що ПВК "Вагнера" ​​просувається на 100-200 метрів на добу.

В Інституті вивчення війни припускають, що тепер Пригожин почав інформаційну кампанію, аби звинуватити у провалах Міноборони РФ чи російську промислову базу та зняти зі себе відповідальність за нездатність захопити Бахмут.

Ключові висновки ISW:

  • Путін схвалив низку інструкцій для російських відомств і високопосадовців, які, ймовірно, спрямовані на пониження широко поширеної критики щодо забезпечення та виплати пільг російським військовим.
  • Путін підтвердив, що Росія використовує різноманітні соціальні схеми, щоб виправдати передачу українських дітей до Росії.
  • Системні збої в зусиллях Росії з формування збройних сил продовжують завдавати шкоди російським оперативним можливостям в Україні.
  • Зниження можливостей російського військового персоналу, ймовірно, ще більше загострить критику російських мілблогерів щодо зусиль Росії з формування збройних сил.
  • Російські війська продовжували обмежені контратаки на лінії Сватове-Кремінна, оскільки українські війська продовжували завдавати ударів по матеріально-технічному забезпеченню російських військ у Луганській області.
  • Російські війська продовжили наступальні дії поблизу Бахмута та Авдіївки та, можливо, посилюють своє угруповання на заході Донецької області.
  • Як повідомлялося, станом на 2 січня українські війська зайняли позиції на Великому Потьомкінському острові в дельті річки Дніпро.
  • Путін підписав указ, який передбачає додаткові пільги особовому складу російських військ і Росгвардії, які охороняють російсько-український кордон.

Нагадаємо, Сили оборони України відбивають ворожі штурми на Бахмут. Атака однієї з груп російських окупантів була повністю провалена, противник зазнав втрат.

Статьи по теме
Розвиток оборонної бази України підтримає потреби скорочення західної допомоги, - ISW
Розвиток оборонної бази України підтримає потреби скорочення західної допомоги, - ISW

Розвиток оборонної промисловості України підтримає потреби та дозволить знизити залежність від західної допомоги. Але Росія всіляко намагається перешкодити цьому.
15.04 — 303

ЗСУ не зможуть захиститися від російського наступу, якщо США перестануть допомагати, - ISW
ЗСУ не зможуть захиститися від російського наступу, якщо США перестануть допомагати, - ISW

Російські війська, навіть погано оснащені, зможуть проводити наступ, якщо США затримуватимуть або не надаватимуть військову допомогу Україні.
15.04 — 164

Посилення мобілізації підтримає ЗСУ, але наростити боєздатність може лише зброя Заходу, - ISW
Посилення мобілізації підтримає ЗСУ, але наростити боєздатність може лише зброя Заходу, - ISW

Ухвалення Верховною Радою закону про посилення відповідальності за ухиляння від мобілізації, підтримає здатність Збройних сил поновлювати існуючі бригади. Однак вирішальним фактором нарощування бойової міці армії, стануть матеріальні засоби країн Заходу.
13.04 — 186