Контракти.ua

4485  —  29.12.22
В УПЦ МП відмовились виконувати рішення Конституційного суду щодо зміни назви
В УПЦ МП відмовились виконувати рішення Конституційного суду щодо зміни назви

В УПЦ МП заявили, що в законі нібито нічого не сказано саме про їх організацію

В УПЦ МП заявили, що не збираються виконувати рішення Конституційного суду від 27 грудня, яке забовʼязало організацію вказувати у назві приналежність до Росії. Пише ТСН. 

Про це заявив голова юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов.

Він заявив, що юридично рішення Конституційного суду не забовʼязує УПЦ МП змінювати свою назву.

"Конституційний суд України визнав закон про перейменування конституційним. Водночас варто відзначити, що рішення КСУ не зобов'язує УПЦ змінити свою назву, воно лише стосується відповідності закону про перейменування Конституції", — стверджує протоієрей.

Він заявив, що організація зареєстрована в Україні відповідно до всіх законів, а засновником є УПЦ. Також Бахов зазначив, що в законі нібито нічого не сказано саме про УПЦ.

"Попри рішення КС, на сьогодні немає жодних законних підстав для зміни назви релігійних організацій, що належать до УПЦ", — вважає Олександр Бахов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Конституційний суд України, 27 грудня опублікував свій висновок щодо закону, за яким УПЦ МП повинна вказувати у своїй назві приналежність до Росії.

Пізніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що УПЦ МП повинна або визнати свою приналежність до РПЦ, або розірвати з нею стосунки.