Контракти.ua

695  —  10.11.22
"Путін відтягнув свій кінець": Арестович назвав терміни обвалу фронту

Мобілізація в Росії дозволила окупантам ще на невеликий термін залишитися в Херсоні.

Радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що окупанти не тікають з Херсона, а готуються до оборони, щоб завдати максимальних втрат ЗСУ, однак їхнім планам не судилося здійснитися. Вже за кілька місяців фронт почне сипатися. Пише ТСН. 

Таку думку він висловив у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним.

За словами Арестовича, ворогові важливо показати, що українські військові не здатні повернути Херсон під свій контроль, і використовувати це як аргумент для початку переговорів, мовляв, "ось же він, глухий кут".

"Але дулю їм з маком! Все ми візьмемо. Візьмемо повільно і методично, плавно й акуратно. По крапельці, по ковточку вип'ємо все. Херсон – це, в основному, артилерійський наступ, ми уражаємо цілі там і послаблюємо угруповання до стану, коли вони втратять здатність до опору організованого", – підкреслив він.

На думку радника ОП, тільки завдяки мобілізованим росіянам окупанти поки що залишаються в Херсоні.

"Якби мобілізації не було в Росії, ми б вже давно знесли їх нахр*н з Херсона. Вони наситили бойові порядки, створили оперативну щільність, це збіглося ще з вичерпанням наших широких можливостей до наступу", – зазначив він.

Арестович прогнозує, що через 2-3 місяці через величезні втрати РФ фронт почне сипатися. Після цього Росії потрібно буде проводити нову мобілізацію.

Він додав, що "мобіки" не змінили ситуацію на лінії фронту, а лише дозволили Путіну "відтягнути свій кінець".