Контракти.ua

760  —  22.10.22
Данілов заявив, що російська мова має зникнути з України, та пояснив чому
Данілов заявив, що російська мова має зникнути з України, та пояснив чому

Він сказав, що росіяни мають "відійти на свої болота" і "квакати там своєю російською мовою".

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що російська мова має зникнути з території України, адже є елементом російської пропаганди і знаряддя для промивання мізків. Пише ТСН. 

Про це Данілов сказав в ефірі політичного токшоу.

"Російська мова має зникнути з нашої території взагалі як елемент ворожої пропаганди і промивання мізків для нашого населення. Англійська є обов'язковою, наша рідна мова є обов'язковою. А насаджувати сюди ці російські наративи – дуже небезпечно: нібито ми повинні з ними порозумітися, ми повинні щось зрозуміти", – пояснив секретар РНБО.

"Дивіться: нам від них нічого непотрібно, хай вони відстануть від нас, хай відійдуть на свої болота і квакають своєю російською мовою", – наголосив Данілов.

Він також повідомив, що на нараді з президентом Володимиром Зеленським було ухвалене рішення про перехід державного телеканалу "FreeДом" з російської мови на англійську.

Як світ відмовляється від російської мови

Від 1 вересня Міністерство економіки Латвії припинило використовувати в комунікації російську мову і почало надавати інформацію та спілкуватися з клієнтами лише державною мовою.

Цікавий випадок стався у серпні, коли під час офіційної зустрічі президента Азербайджану Ільхама Алієва та президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва кожен із них спілкувався своєю мовою, а не російською, як було раніше.

Окрім того, у Казахстані скасували вивчення одразу трьох мов для першокласників з нового навчального року. Зокрема, і російської мови.

Статьи по теме
Данілов заявив про кілька варіантів контрнаступу ЗСУ
Данілов заявив про кілька варіантів контрнаступу ЗСУ

Він повторив свою заяву про те, що конкретні терміни, час та місце контрнаступу знає лише обмежене коло осіб.
09.04.23 — 1229