Контракти.ua

446  —  10.10.22
У Києві та області розпочалися віялові відключення електроенергії
У Києві та області розпочалися віялові відключення електроенергії

У Київській області та самій столиці  внаслідок російських обстрілів застосовуються графіки аварійного відключення електропостачання, тобто віялові відключення.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

"Частково обмежене електропостачання промисловим клієнтам та частині побутових клієнтів Києва та всієї області", – заявив Кличко.

За його словами, енергетики разом з рятувальними службами роблять все необхідне, щоб максимально швидко відновити нормальну роботу енергосистеми.

Київводоканал працює в центрі столиці над ліквідацією пошкодженої водопровідної мережі. Але тиск у мережі вже нормалізували і споживачам забезпечене водопостачання.

Графік аварійних відключень (ГАВ) – те саме, що люди називають "віяловими" відключеннями. До цього заходу вдаються, коли не вистачає ресурсу внутрішньої генерації, імпорту та аварійної допомоги із сусідньої енергосистеми.

Графіки аварійних відключень вводяться примусово за командою диспетчерів, щоб уникнути повного відключення від енергопостачання великого регіону або запобігти автоматичному та неконтрольованому знеструмленню регіону.

Відключаючи частину споживачів на певний час, диспетчери зберігають цілісність енергосистеми та забезпечують її операційну безпеку.

Статьи по теме
Роботодавці планують частіше звільняти працівників, ніж брати на роботу
Роботодавці планують частіше звільняти працівників, ніж брати на роботу

Ринок праці в Україні наразі переживає чергову кризу. З одного боку роботодавці часто стикаються з дефіцитом працівників, з іншого - умови ведення бізнесу погіршуються. Так, відсутність безпеки, відключення світла, мобілізація, зростання податків не сприяють планам на майбутнє, у тому числі щодо кількість співробітників.
08.09 — 146

Середня зарплата українців зросла до 19 тисяч гривень
Середня зарплата українців зросла до 19 тисяч гривень

Державна служба статистики оприлюднила офіційні дані щодо номінальної зарплати українців. Середня зарплата у ІV кварталі 2023 року становила 19 231 гривень, що на 16,7% більше, ніж за аналогічний період 2022 року.
04.03 — 337

Що буде зі світовими цінами на продукти у 2024 році
Що буде зі світовими цінами на продукти у 2024 році

Споживачі можуть очікувати на деяке полегшення продовольчої інфляції наступного року. Ціни на ключові продукти харчування, такі як цукор, кава, кукурудза та соєві боби, знизяться, оскільки постачання коригуються у відповідь на трирічне зростання цін.
14.11.23 — 363