Контракти.ua

203  —  18.10
В Кабміні попередили про подальше подорожчання продуктів
В Кабміні попередили про подальше подорожчання продуктів

В Україні подорожчали молочні продукти та овочі, але і надалі варто очікувати подальше зростання цін на продукти.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, повідомляють Контракти з посиланням на Стіну.

Серед продуктів, на які ціни будуть рости: хлібобулочні вироби, фрукти та овочі. Причини – чергові можливі відключення електроенергії, а також необхідність забезпечення умов зберігання цих продуктів.

За словами Висоцького, є більш чутливі до електропостачання продукти. Наприклад, частка енергоносіїв у кінцевому виробництві хлібобулочних виробів є значною, тому відключення впливають на ціни на ці продукти. Також велика кількість електроенергії потрібна для зберігання овочів та фруктів.

Втім, за прогнозами Висоцького, є продукт, ціни на який до кінця року мають впасти – це цукор. Причиною зниження цін на цукор є збільшення його виробництва в Україні та досить велика пропозиція.

Статьи по теме
В Україні подорожчали тепличні огірки
В Україні подорожчали тепличні огірки

В Україні, внаслідок скорочення пропозиції на ринку, ціни на огірки зросли на 11%, водночас попит на цю продукцію залишається високим.
14.10 — 186

В Україні зросла ціна на огірки
В Україні зросла ціна на огірки

Цього тижня українські виробники тепличних огірків підвищили ціни на свою продукцію. Однією з причин такої ситуації стала обмежена пропозиція огірків на ринку.
28.09 — 240

В Україні подорожчала цибуля
В Україні подорожчала цибуля

На ринку України цибуля здорожчала до 10-15 грн/кг, що відповідає минулорічним цінам на дану продукцію.
22.09 — 264