Контракти.ua

956  —  04.10.22
П’ять командирів "Азовсталі" отримали ордени "Золота зірка" та звання Героя України
П’ять командирів

Денис Прокопенко "Редіс", Сергій Волинський "Волина", Святослав Паламар "Калина", Денис Шлега та Олег Хоменко отримали заслужені високі нагороди.

П'ятеро українських командирів "Азовсталі", яких звільнили з російського полону, удостоєні звань Героїв України та отримали орден "Золота зірка". Пише ТСН. 

Нагороди вручив глава Офісу президента Андрій Єрмак у Туреччині.

Президент відзначив найвищою державною нагородою командира окремого загону "Азову" Дениса Прокопенка (позивний "Редіс"), його заступника Святослава Паламаря "Калину", в. о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського ("Волина"), старшого офіцера "Азова" Олега Хоменка і командира 12-ї бригади НГУ Дениса Шлегу.

"Підрозділи, якими ви керували, зробили неоціненний внесок у майбутню перемогу України. Ви й ваші підлеглі зуміли скувати величезні сили противника. Сили, яких забракло для окупації більших територій", – сказав Андрій Єрмак, вручаючи орден Денису Прокопенку.

Під час зустрічі відбувся відеодзвінок президента Володимира Зеленського. Глава держави привітав військовослужбовців і подякував їм за виконання важливого бойового завдання з оборони Маріуполя.

"Битва за Маріуполь і все, що відбулося з нами, вихід з полону – це українське диво наперекір долі. Всі прекрасно розуміють, що з нами мало статися. Тут є люди, які знають, що таке російські тортури й російський полон. І ця нагорода – це нагорода наших воїнів. Це нагорода нашого українського народу. Я дуже гордий з того, що я українець. Це найкрутіша нація у світі! І найкрутіша влада та найкрутіші військові", – зазначивсвоєю чергою  заступник командира "Азова" Святослав Паламар.

Раніше повідомлялося, що у Туреччині командири- захисники "Азовсталі" зустрілися зі своїми сім'ями.

Нагадаємо, що Україна повернула з російського полону захисників Маріуполя, серед них є воїни "Азову" (фото). 200 наших героїв обміняли на кума Путіна Віктора Медведчука, а командирів "Азовсталі" - на 55 окупантів.

Президент Володимир Зеленський заявив, що п'ятеро командирів захисників Маріуполя залишатимуться в Туреччині до кінця війни. Такими були умови обміну.