Контракти.ua

3041  —  20.08.22
Соціолог розповів, куди подівся проросійський виборець
Соціолог розповів, куди подівся проросійський виборець

Після початку війни проросійські виборці і прихильники Радянського Союзу в Україні причаїлися. Вони поки не знають, за кого їм голосувати.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав директор Соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович.

"Ці люди в соціології частково підживили якусь когорту старих політиків, але дуже частково. В основному вони пішли до тих, хто не піде на вибори, не знають, за кого голосувати. Вони відсторонилися", - сказав він.

За його словами, люди, які все життя були прихильниками Радянського Союзу, поки не можуть визначитися

"Ці люди не хочуть і не можуть, це майже неможливо відразу взяти і визнати, що ти помилявся. І вони залишаються там, вони причаїлися, вони зміняться, вони точно ніколи не стануть проросійськими, тому що як ти можеш агітувати за Росію в державі, яку Росія знищувала весь цей час, це неможливо", - вважає Антипович.

Соціолог навів приклади заяв мера Кривого Рогу Юрія Вілкула і колишнього мера Харкова Михайла Добкіна. "Так, це публічні заяви про те, як вони змінили своє ставлення до Росії, але це все одно приклади. Нехай вони навіть десь показові, показушні, Вибачте, я не знаю, наскільки вони щирі, але я знаю, що іншого в цій державі вже не буде і дуже довгий період не буде", - сказав він.

Антипович упевнений, що проросійські сили на виборах "нікуди не проскочать". "Їх просто заб'ють палицями на підході до Верховної Ради. А плюс отримають ще ті, хто їх допустив до цих виборів, це перше. І приклади, що робили з мародерами на початку в березні-квітні, просто прив'язували до стовпів, я думаю, це мало б бути в Україні тотально. І я б навіть правоохоронні органи закликав би не суперечити волі народу в таких питаннях, якщо воно обґрунтоване, якщо це стосувалося умовного ворога", - додав він.

Статьи по теме
Соціолог розповів, як змінилось ставлення українців до Росії та Путіна
Соціолог розповів, як змінилось ставлення українців до Росії та Путіна

Ставлення українців до Росії останніми роками погіршується, що може бути пов'язано з ескалацією конфлікту. А стосовно значень до керівництва РФ - вони особливо не змінюються і як раніше знаходяться на низькому рівні.
10.02.22 — 4229