Контракти.ua

2187  —  11.08.22
У РФ майже не залишилось преміум авто, а "спрощена" LADA Niva не доїхала до дилерів
У РФ майже не залишилось преміум авто, а

На російському авторинку через санкції, які були накладені на країну-окупантку за повномасштабне вторгнення до України, гострий дефіцит машин.

Так, у Росії практично не залишилося моделей преміум-класу. Їхній імпорт припинили ще навесні, і тепер запаси дорогих автомобілів на складах добігли кінця. Пише ТСН. 

Про це повідомляє "Комерсант".

У минулі роки частка преміальних автомобілів на ринку РФ стабільно досягала 9-10%. Однак від весни вона почала різко зменшуватися: до травня 2022 року скоротилася вдвічі — до 5%, а зараз становить 4%. Передумов зміни ситуації зараз немає.

Річ у тім, що санкції проти Росії фактично припинили імпорт авто преміум-класу. На цей момент популярні бренди типу BMW, Mercedes-Benz, Bentley або Lexus не поставляють свої машини в РФ і їхні запаси на складах дилерів фактично вичерпані. Тож, наразі на російському авторинку робиться велика ставка на "китайців".

Водночас середня вартість нових авто в РФ за цей час суттєво зросла та становила 2,3 мільйона рублів ($38 000). Втім, зумовлено це не продажами дорогих моделей, а різким зростанням цін на все без винятку авто.

Окрім того, виникли проблеми в РФ навіть й з вітчизняними машинами. У "АвтоВАЗ" виникли проблеми з "урізаною" LADA Niva, на яку робили ставки в концерні після відходу основного акціонера в особі Renault, передає "Автоцентр".

Через санкції "АвтоВАЗ" втратив імпортні комплектувальні. Зокрема, двигуни Renault H4m, а також автоматичні коробки передач та варіатори японської компанії Jatco, якими комплектували автомобілі LADA. Не маючи можливості отримати оригінальні комплектувальні, в концерні вирішили налагодити виробництво так званої "урізаної" комплектації LADA Niva. Офіційно продаж "антикризових" позашляховиків стартував 25 липня, але в дилерських центрах їх немає.

Зазначається, що в трьох із чотирьох автосалонів LADA Niva не було в наявності. У четвертому автомобіль був, але оскільки лише один, то фінальну ціну запропонували обговорити "у капота".

Статьи по теме
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд

16 лютого Олексій Навальний, якого Путін оголосив “екстремістом”, раптово помер у виправній колонії.
17.02 — 299

У Росії скорочується кількість прихильників війни
У Росії скорочується кількість прихильників війни

У Росії скорочується кількість прихильників продовження воєнних дій в Україні.
09.11.22 — 1138

Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії:
Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії: "Треба, щоб людям було чим займатися"

Президент країни-агресорки вкотре визнав проблему масового алкоголізму в регіонах.
22.10.22 — 2190