Контракти.ua

495  —  08.08.22
Курт Волкер закликає посилити протидію російським гібридним операціям
Курт Волкер закликає посилити протидію російським гібридним операціям

В ході конвенційної війни Росії проти України російські гібридні операції залишаються поза фокусом уваги, тому необхідно виробити власну проактивну стратегію та посилити протидію таким гібридним активностям РФ.

Про це у коментарі Guildhall заявив Надзвичайний та Повноважний посол США Курт Волкер.

«Передусім хотів би сказати, що ви маєте рацію (гібридні операції РФ залишаються поза фокусом під час війни – ред.), в Росії концепція війни повного спектру. Це не лише війна артилерій, те, що відбувається на півдні та сході, це війна економічна, війна проти українського експорту, проти енергетики України, це війна в інформаційному просторі, війна для поділу Європи зсередини, зокрема через блокування постачання енергоресурсів до Європи, це те, що вони намагаються робити у США. Росія проводить активність повного спектру», - заявив посол.

Надзвичайний і Повноважний посол США наголосив, що Україна та Захід також повинні мислити та діяти у форматі війни повного спектру, але ще не перебудували мислення відповідним чином.

«Я не бачу, що наше мислення вже приведене у відповідний стан, але ми маємо зробити це», - зазначив він.

Відповідаючи на запитання, чи необхідно посилити протидію російським гібридним операціям, Курт Волкер відповів ствердно, наголосивши, що в цьому питанні потрібна проактивна стратегія.

«(…) Так (ми маємо посилити нашу протидію гібридним операціям РФ – ред.), але не ганятися за кроликом у кожній норі. Я вважаю, що тут ми могли б мислити стратегічно – визначити, що для нас важливо і яка наша проактивна стратегія для досягнення наших цілей», - підсумував Надзвичайний і Повноважний посол США.

Нагадаємо, Надзвичайний та Повноважний посол США Курт Волкер прибув із візитом в Україну.