Контракти.ua

181  —  11.04
США схвалять допомогу Україні на 61 млрд доларів вже у квітні – Волкер
США схвалять допомогу Україні на 61 млрд доларів вже у квітні – Волкер

Колишній спецпредставник Держдепу США з питань України переконаний, що Україна отримає фінансування від США вже цього місяця.

Додаткову допомогу Україні від США в розмірі 61 млрд дол. буде схвалено у квітні цього року. Пише ТСН. 

Про це американський дипломат, колишній спецпредставник Держдепу США щз питань України Курт Волкер заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Я вважаю, що додаткова допомога Україні становитиме 61 млрд. І я вірю, що її буде схвалено цього місяця. Я помилявся раніше. Я готовий знову помилитися. Але ви, можливо, пам'ятаєте, я був тут, у Києві, торік у травні, і мене запитали про запит адміністрації на 15 млрд, і я сказав: ні, буде 60, і це тому, що ніхто не хоче голосувати з цього питання двічі", – заявив він.

Волкер додав, що Вашингтон хоче домогтися схвалення допомоги Україні, а потім займатися президентськими виборами.

"Ми хочемо домогтися цього, а потім проводити президентські вибори. Це буде 60 мільярдів, і це буде лише один раз голосуватися, а потім у нас будуть президентські вибори", – заявив він.

Водночас Волкер додав, що 80% членів Палати представників США підтримують допомогу Україні.

"Причина в базовій математиці. Вісімдесят відсотків членів Палати представників – як республіканців, так і демократів, підтримують допомогу Україні. Вони хочуть, щоб це сталося. Якщо ви винесете проєкт на розгляд Палати представників, ви отримаєте від трьохсот до трьохсот п'ятдесяти голосів", – припустив він.

Нагадаємо, раніше сенаторка США від Республіканської партії Джоні Ернст заявила, що рішення про допомогу Україні буде ухвалене протягом наступних кількох тижнів. Однак у Конгресі досі лишаються законодавці, які не погоджуються з рівнем витрат на допомогу Україні, хоча більшість підтримує українців.