Контракти.ua

913  —  01.08.22
"Він носій колосальної інформації про Путіна, могли отруїти": Фейгін про загадкову хворобу Чубайса

Названі нові версії того, що трапилось з колишнім радником Путіна Анатолієм Чубайсом.

За даними ЗМІ, Анатолій Чубайс потрапив до реанімації, а його житло перевірили спеціалісти в костюмах хімічного захисту. Чубайс володіє колосальним обсягом інформації, тому не виключається, що його отруїли. Пише ТСН. 

Таку версію ТСН.ua озвучив відомий громадський діяч, який коментує процеси в Росії, юрист Марк Фейгін.

"Чи може Кремль отруїти Чубайса? Ліквідувати його? Звісно, може. Чубайс – носій колосальної інформації про Путіна та його оточення, про державні секрети. По-перше, він може знати про все, що відбувалось в той час, коли влада Путіна сходила на престол. По-друге, він безумовно знає майже все, що відбувалось в апараті президента протягом чверті віку. Він залишався радником Путіна до останнього момента, він написав заяву про звільнення після того, як поїхав. Тому припустити, що у Кремля є причини усунути Чубайса, – так, таке можливо. Але зі всієї цієї історії нічого такого не слідує, тому що достовірно поки нічого невідомо. Немає підтвердження (про отруєння – ред.) з незалежних джерел", - наголосив він.

Водночас Фейгін зазначає, що Чубайс втік з РФ і пообіцяв мовчати.

"Треба просто розуміти те, які фінальні причини. Чубайс виїхав з Росії. Я гадаю, що, скоріш за все, він втік. Але навздогін йому поставили умову помовчувати та не смикатися. Я впевнений, що це було і він мовчав. Можливо, це умова, за якої він міг почувати себе безпечно за кордоном", - вважає експерт та додає, що останнім часом з'явилась інформація, що інформагентства намагались взяти у Чубайса інтерв'ю.

"Чому він його не дав? Йому погрожували? Ми цього не знаємо та він про це не розповідав. Мені здається, що навколо Чубайса, безумовно, йде якийсь процес. І в цей процес активно залучені Москва та її спецслужби. Однозначно", - каже Фейгін.

Резюмуючи, він назвав основні версії того, що трапилось з Чубайсом. "Він знає дуже багато. Його могли отруїти? Могли. Він міг сам придумати цю історію для того, щоб діяти на випередження? Міг. Повторюю, поки ми достовірно не узнаємо про те, що з ним, чи не "Новічком" його отруїли, складно сказати про те, що трапилось. І третя версія – він міг реально захворіти, вік у нього не юнацький, він наближається до своїх 70-ти".

Статьи по теме
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?

Євген Якунов: Що змусило тебе так змінитися? Адже для мого покоління, яке виросло в радянському союзі, ти завжди була взірцем високої національної культури, символом непокірності й прапором вільнодумства. Руставелі, Думбадзе, Туманішвілі, Абуладзе, Мамардашвілі, Данелія, Бендукідзе – ці імена супроводжували мене з дитинства крізь усе життя. А Софіко Чаурелі й Вахтанг Кікабідзе були ріднішими, ніж багато хто з акторів-земляків.
16.05.23 — 686

Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз
Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз

Серед росіян переважають негативні оцінки щодо США, Європейського Союзу та України. Позитивні оцінки характерні для Китаю, Індії та Туреччини.
13.03.23 — 766

Як санкції та війна руйнують економіку Росії
Як санкції та війна руйнують економіку Росії

В Росії після вторгнення до України знижуються важливі показники для економіки.
20.11.22 — 1549