Контракти.ua

1501  —  21.07.22
"Війна старперів": російська молодь не підтримує агресію Путіна

Війну Росії проти України в закритих російських колах називають "війною старперів". Адже більшість прихильників агресії – люди віком від 60 років.

Водночас велика частина молоді в Росії виступає проти війни, адже розуміє, що саме їх стосуватиметься перша хвиля мобілізації, якщо таку оголосять. Пише ТСН. 

Про це військовий експерт Олег Жданов розповів в інтерв’ю телеведучій на "1+1" Наталії Мосейчук.

"Дуже цікава соціологія (в Росії – ред.). "Війна старперів" – так називають цю війну в Російській Федерації в закритих колах. Вони провели закриту соціологію, я так розумію, на замовлення Кремля. І вона показала, що оці 72%, які вони там тиражують на всю країну, – це категорія 60+. Це 72% в цій віковій категорії підтримують війну з Україною. В категорії 20-30 років більше 40% – проти війни", – розповів експерт.

"І підтримують війну серед молоді там щось менше 20%. Тому що вони розуміють, що перша хвиля мобілізація буде стосуватиметься саме їх", – зауважив Жданов.

Нагадаємо, за даними американських аналітиків, спроби президента РФ Володимира Путіна "захистити" етнічних росіян від масової мобілізації можуть викликати опір у деяких етнічних групах, які несуть непропорційно великий тягар війни.

Статьи по теме
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?

Євген Якунов: Що змусило тебе так змінитися? Адже для мого покоління, яке виросло в радянському союзі, ти завжди була взірцем високої національної культури, символом непокірності й прапором вільнодумства. Руставелі, Думбадзе, Туманішвілі, Абуладзе, Мамардашвілі, Данелія, Бендукідзе – ці імена супроводжували мене з дитинства крізь усе життя. А Софіко Чаурелі й Вахтанг Кікабідзе були ріднішими, ніж багато хто з акторів-земляків.
16.05.23 — 695

Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз
Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз

Серед росіян переважають негативні оцінки щодо США, Європейського Союзу та України. Позитивні оцінки характерні для Китаю, Індії та Туреччини.
13.03.23 — 779

Як санкції та війна руйнують економіку Росії
Як санкції та війна руйнують економіку Росії

В Росії після вторгнення до України знижуються важливі показники для економіки.
20.11.22 — 1574