Контракти.ua

2858  —  27.06
Вареники з вишнею на заварному тісті, які завжди вийдуть вдалими: простий рецепт
Вареники з вишнею на заварному тісті, які завжди вийдуть вдалими: простий рецепт

Вареники – традиційної української страви, які люблять усі. Готуються вареники дуже просто, достатньо лише зробити вдале тісто і смачну начинку з овочів, ягід, м'яса та риби.

Кулінарка Ліза Глинська поділилася в Instagram рецептом смачних вареників з вишнями, які готуються на заварному тісті.

Важливо: заварне тісто може зберігатись 2-3 дні.

Інгредієнти:

Заварне тісто:

борошно – 500 г

окріп – 250 мл

соняшникова олія – 50 мл

сіль – 10 г

Начинка:

Вишні – 300 г

Цукор – на смак

Спосіб приготування:

1. Змішайте сіль з окропом, додайте цей розчин та олію в борошно. Перемішайте виделкою, а потім замісіть тісто руками. Залиште тісто на годину за кімнатної температури.

2. Після добре вимішайте тісто та перекладіть його в пакет й в холодильник на 2-3 години.

3. Підпиліть стіл і тісто борошном, розкотіть його, видавіть кола діаметром 6 см.

4. Розкладаємо тісто на долоні, додайте цукор (на смак), додайте 2-3 вишні (з кісткою), можна і без.

5. Воду доведіть до кипіння і відправте туди вареники, варіть 2-3 хвилини.

Подавайте вареники зі сметаною, буде дуже смачно!

Статьи по теме
Пухкі вареники з вишнями: на чому приготувати вдале тісто
Пухкі вареники з вишнями: на чому приготувати вдале тісто

Як тільки розпочинається сезон черешень та вишень, то відразу хочеться потішити себе та своїх рідних чимось смачним. І що може бути ще краще, ніж вареники?
20.06 — 85485

Названы пять самых полезных блюд украинской кухни
Названы пять самых полезных блюд украинской кухни

Украинская кухня богата всевозможными блюдами - вкусными, сытными.
18.06.18 — 65958