Контракти.ua

9468  —  26.06.22
У Гідрометцентрі дали прогноз, як зміниться погода в Україні
У Гідрометцентрі дали прогноз, як зміниться погода в Україні

На зміну дощам та грозам йде літня спека.

Згідно прогнозу погоди в Україні на 26 червня, у західних, північних і, частково, центральних областях буде сонячно та спекотно. На півдні та сході синоптики Укргідрометцентру прогнозують дощі та грози. У Києві в неділю опадів не очікується, стовпчики термометрів наблизяться до 30-градусної позначки.

Якою буде погода в Україні та Києві завтра, 26 червнярозповіли в Укргідрометцентрі.

На заході України, а також у Житомирській та Вінницькій областях у неділю нічна температура становитиме 14-16 тепла. Вдень буде спекотно – 26-28 градусів, на Закарпатті – до 32. Мінлива хмарність, без опадів, вітер східний, 5-10 м/сек.

У південних областях, а також у Криму, збережеться дощова погода, можливі грози. У Запорізькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях вночі 15-17 тепла, удень 24-26, у Криму до 28 градусів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с.

У центрі також очікуються дощі з грозами. У Черкаській, Кропивницькій, Дніпропетровській та Полтавській областях нічна температура 15-17 тепла, вдень до 28. Вітер північно-східний, 5-10 м/с.

На півночі України синоптики прогнозують спеку без опадів. У Сумській та Чернігівській областях вночі повітря прогріється до 15-17 градусів, удень 26-28. Вітер північно-східний, 5-10 м/с.

У Донецькій та Луганській областях Укргідрометцентр обіцяє дощі з грозами. У Харківській – без опадів. Нічна температура 14-16 тепла, вдень до 28 градусів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с.

У Києві у неділю вночі очікується 16-18 градусів, удень 27-29. Мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с.

У МОЗ попередили про ризики через спеку

У Центрі громадського здоров'я МОЗ попередили, що особливо важко переносять спеку гіпертоніки та люди із захворюваннями серця: у них у цей час частішає серцебиття, розширюються периферичні судини, набрякають ноги, зростає ймовірність утворення тромбів.

Також українцям порадили у спеку в жодному разі не залишати дітей одних у машині. Діти більш вразливі до теплових ударів, ніж дорослі та їх перегрів настане у 3-5 разів швидше.

Крім того, ветеринарка Лідія Лободіна дала поради, як допомогти тваринам пережити 30-градусну спеку.

Статьи по теме
Якими будуть майбутні зими через зміни клімату
Якими будуть майбутні зими через зміни клімату

Наслідки глобального потепління вже відчутні і в Україні.
24.04 — 356

Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури
Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури

23 квітня, на українців чекає хмарна погода, а подекуди навіть підморозить.
23.04 — 248

Грозові дощі, заморозки та похолодання: 22 квітня погода в Україні остаточно зіпсується
Грозові дощі, заморозки та похолодання: 22 квітня погода в Україні остаточно зіпсується

Синоптики попередили про погіршення погодних умов.
22.04 — 194