Контракти.ua

502  —  26.06.22
ЗСУ відбили всі наступи і штурми росіян поблизу Покровського, Нью-Йорка та Мар’їнки
ЗСУ відбили всі наступи і штурми росіян поблизу Покровського, Нью-Йорка та Мар’їнки

Українські військові успішно відбили всі наступальні та штурмові дії російських загарбників у напрямках населених пунктів Покровське, Нью-Йорк та Мар’їнка, змусивши ворога відійти.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 25 червня на Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил білорусі на ротаційній основі виконують завдання з прикриття білорусько-українського кордону в брестській та гомельській областях. З території білорусі зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів.

На Сіверському напрямку російські війська продовжують удосконалення оборонних позицій у прикордонних районах російської федерації. Ворог обстріляв з артилерії українські позиції в районах населених пунктів Хрінівка та Янжулівка Чернігівської області.

На Слобожанському напрямку загарбники вживають заходів із забезпечення своїх підрозділів боєприпасами, здійснюють заходи з поповнення втрат.

На Харківському напрямку ворог обстрілював позиції українських військ та елементи інфраструктури населених пунктів.

На Слов’янському напрямку українські захисники зупинили спробу ворожого наступу в районі Богородичного та штурм у напрямку Мазанівки. російські війська зазнали втрат і відійшли.

На Донецькому напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні зайнятих рубежів та проведенні перегрупування військ.

На Краматорському напрямку російські загарбники активних дій не вели.

У районах населених пунктів Маяки, Пискунівка та Сіверськ ворог здійснював обстріли. З метою виявлення позицій українських військ та коригування вогню проводив повітряну розвідку безпілотником “Орлан-10”.

На Лисичанському напрямку російські війська обстрілювали райони населених пунктів Вовчоярівка, Лоскутівка, Біла Гора, Верхньокамʼянка, Верхньокамʼянське, Виїмка та Золотарівка.

На Бахмутському напрямку ворожі обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зафіксовані неподалік населених пунктів Костянтинівка, Покровське, Миколаївка, Вершина, Берестове, Зайцеве, Клинове, Нью-Йорк, Володимирівка та Івано-Дар’ївка.

«Наші захисники успішно відбили всі наступальні та штурмові дії ворога в напрямках населених пунктів Покровське, Нью-Йорк та Мар’їнка. Окупанти відійшли», - підкреслюється в повідомленні.

З метою сковування дій українських військ ворог проводив демонстративні дії в напрямку населеного пункту Вершина. Також противник завдав авіаційних ударів вертольотами Ка-52 та Мі-24 неподалік Павлівки.

Після відведення підрозділів українських військ ворог закріплюється в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Сиротине, Воронове та Борівське.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля загарбники зосереджують на утриманні зайнятих рубежів. З метою виснаження особового складу та руйнування фортифікаційних споруд ворог обстрілював позиції українських військ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення.

В акваторіях Чорного та Азовського морів у готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України росіяни утримують два носії високоточної зброї. Сумарний залп становить до 16 крилатих ракет морського базування “Калібр”.

За інформацією Генштабу, особовий склад ворога деморалізований, обіцяні "величезні" виплати за участь у бойових діях командуванням російських військ під різними приводами не здійснюються.

Загарбники продовжують зазнавати значних втрат у боях із Силами оборони України.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 25 червня ліквідували близько 34 700 російських військових, 170 осіб - лише за минулу добу.