Контракти.ua

2279  —  24.06.22
Лимонний тарт на пісочному тесті: рецепт простого, але вишуканого десерту
Лимонний тарт на пісочному тесті: рецепт простого, але вишуканого десерту

Десерт на столі – це завжди свято.

Лимонний тарт, приготований за рецептом виходить дуже ніжним. Пише ТСН. 

Складники:

Для тіста:

  • борошно — 2 склянки
  • вершкове масло — 125 г
  • цукрова пудра – 125 г
  • яєчні жовті — 4 шт
  • дрібка солі

Для начинки:

  • лимони — 3 шт
  • яйця — 6 яєць та 1 додатковий жовток
  • цукрова пудра – 150-170 г
  • густі вершки — 225 мл
  • цукрова пудра для посипання

Приготування

Просійте сіль і борошно разом, розм'якшене масло наріжте кубиками і вимішайте поки|доки| суміш не стане нагадувати великий пісок.

Всипте цукор і обережно перемішайте, доки він добре не розчиниться.

Помалу влийте яєчні жовтки і збивайте, поки тісто не збереться в кому. Сформуйте з тіста коржик і загорніть у харчову плівку.

Охолодіть протягом щонайменше 4-5 годин, поки тісто не стане твердим.

Поки тісто охолоджується, приготуйте лимонну начинку. Зніміть цедру з лимонів і вичавте сік, щоб вийшло близько склянки лимонного соку.

Яйця та яєчний жовток збийте з цукровою пудрою. Додайте вершки, лимонну цедру та сік і добре перемішайте. Ті, хто любить більш солодку начинку, можуть додати ще цукрової пудри. Накрийте та охолодіть лимонну суміш як мінімум 2-3 години, а краще всю ніч.

Застеліть пергаментним папером форму. Розкотіть тісто, доки воно не стане діаметром близько 30 см і завтовшки близько 3 мм. Акуратно покладіть тісто для випікання поверх форми, дозволяючи йому вільно провиснути. Плоским ножем зріжте зайве тісто. Накрийте тісто у формі поліетиленовою плівкою та поставте в холодильник ще на 30 хвилин.

Розігрійте духовку до 190 градусів за Цельсієм. Аркушем пергаментного паперу - досить великим, щоб покрити всю форму, покрийте верх тіста, розрівняйте його. Додайте вантаж для випічки та випікайте тісто близько 15-20 хвилин, доки воно не припинить бути прозорим і не почне фарбуватись.

Обережно дістаньте тісто з духовки та викиньте пергаментний папір та вантаж для пирога. Поверніть його в духовку, щоб випікати ще 3-5 хвилин, потім дістаньте і трохи охолонути.

Зменшіть температуру в духовці до 150 градусів за Цельсієм.

Викладіть основу пирога на деко. Вилийте лимонно-сирну начинку в основу, потім обережно засуньте деко і закрийте дверцята духовки.

Випікайте 40-50 хвилин, поки начинки небагато, але не повністю, не застигне. Вийміть із духовки, дайте йому охолонути, а потім акуратно вийміть тарт із плоскої форми. Посипте цукровою пудрою.

Статьи по теме
Літній десерт з пари інгредієнтів без випічки: готується в лічені хвилини
Літній десерт з пари інгредієнтів без випічки: готується в лічені хвилини

У літню спеку особливо актуальні десерти без випічки, коли не потрібно розігрівати духовку або сковорідку на плиті. Для такого корисного десерту нам знадобиться кілька хвилин на підготовку, йогурт і трохи ягід.
28.06.22 — 2851

Десерт з молока за 5 хвилин: ніякого міксера і желатину
Десерт з молока за 5 хвилин: ніякого міксера і желатину

Легкий молочний десерт з додаванням банана і ягід дуже легко готувати. Для цього нам знадобиться мінімум інгредієнтів, а смак вийде фантастичним.
06.06.22 — 4497

Готуємо торт Карпатка з заварним кремом: ви закохаєтесь в цей десерт з першого разу!
Готуємо торт Карпатка з заварним кремом: ви закохаєтесь в цей десерт з першого разу!

Торт Карпатка - це ніжний десерт, що нагадує великий еклер. Він готується з заварного тіста з заварним кремом всередині. Кулінари запевняють, що приготувавши один раз, ви закохаєтеся в цей торт назавжди.
03.06.22 — 7153