Контракти.ua

1161  —  21.06.22
Загальна мобілізація в Росії буде ознакою паніки Путіна - військовий експерт
Загальна мобілізація в Росії буде ознакою паніки Путіна - військовий експерт

Загальна офіційна мобілізація в РФ буде ознакою паніки, ознакою того, що все йде абсолютно не за планом, і це вже буде останнім шансом, який призведе до негативних наслідків для Путіна і самої Росії.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь.

"Загальна мобілізація в РФ призведе лише до того, що на фронт почнуть надсилати непідготовлених. Їх буде, можливо, багато. Тобто нахапати в Росії людей не є проблемою. І готувати їх не будуть, бо під час підготовки, вже навіть через місяць, людина може адаптуватися, і вже в навчальних центрах можуть виникати якісь протести, конфлікти, перестрілки тощо. Це реальний сценарій. Тобто вони на них будуть максимально психологічно тиснути. Та головне буде не військова підготовка, а намагання не допустити виникнення якогось протесту, і одразу відправити їх на фронт", - сказав він.

За словами експерта, в результаті, можливо, навіть ці десятки тисяч росіян, "яких будуть просто кидати під українську артилерію", на певний час змінять ситуацію на фронті.

"На певний час вони змінять ситуацію на фронті у тому сенсі, що українські військові будуть змушені витрачати свої боєприпаси на те, щоб перемелювати ось це "м'ясо". Але в результаті, буквально через кілька тижнів, це все обернеться таким ударом по настроях Росії, що навіть режим Путіна може цього не витримати, тому що всім стане зрозуміло, що у Путіна паніка, він не знає, що робити, і просто кидає людей в котел, щоб банально продовжити хоча б на кілька днів, на кілька тижнів існування свого режиму. І це призведе до абсолютно руйнівних наслідків", - сказав Михайло Самусь.

Статьи по теме
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд

16 лютого Олексій Навальний, якого Путін оголосив “екстремістом”, раптово помер у виправній колонії.
17.02 — 299

У Росії скорочується кількість прихильників війни
У Росії скорочується кількість прихильників війни

У Росії скорочується кількість прихильників продовження воєнних дій в Україні.
09.11.22 — 1138

Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії:
Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії: "Треба, щоб людям було чим займатися"

Президент країни-агресорки вкотре визнав проблему масового алкоголізму в регіонах.
22.10.22 — 2190