Контракти.ua

2554  —  21.06.22
Заправка для борщу на зиму: 3 простих рецепти
Заправка для борщу на зиму: 3 простих рецепти

Готова заправка для борщу значно спростить приготування цього супу.

Наваристий борщ – обов'язкова страва на столі кожної української родини. У багатьох господинь вистачає багато часу на його приготування, а заправка для борщу помітно прискорює процес. Пише УНІАН. 

Додавати заправку в борщ потрібно приблизно в кінці приготування. Спочатку зваріть овочевий або м'ясний бульйон, потім додайте картоплю і капусту (якщо в заправці немає капусти). Заправку слід додавати в суп коли картопля стане м'якою. На 5 л борщу використовуйте приблизно 400 г заправки.

Заправка для борщу з буряком і помідорами

  • Буряк - 2 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Олія - 650 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Сіль - 130 г.
  • Оцет 9% - 100 мл.
  • Запашний перець - 15 шт.
  • Лавровий лист - 5 шт.
  • Вода - 150 г.

Буряк, моркву і цибулю подрібнити в кухонному комбайні. Всі овочі викласти у велику каструлю, залити олією та половиною оцту. Перемішати, щоб олія рівномірно покрила овочі. Додати воду, накрити кришку і тушкувати овочі 15 хвилин.

Помідори подрібнити в блендері. У каструлю з овочами вилити томатне пюре і решту оцту. Додати цукор, сіль, перець і лавровий лист. Накрити кришкою і тушкувати все разом 40 хвилин, періодично помішуючи овочі. Заправку перекласти в стерилізовані банки, перевернути догори дном і остудити. Після цього вона готова.

Заправка для борщу з капустою

  • Буряк - 3 кг.
  • Цибуля - 1 кг.
  • Морква - 1 кг.
  • Капуста - 1 кг.
  • Помідори - 1 кг.
  • Цукор - 200 г.
  • Сіль - 3 ст. л.
  • Олія - 250 г.
  • Оцет 9% - 125 г.

Буряк і моркву подрібнити в кухонному комбайні, цибулю дрібно нарізати. Помідори перемолоти блендером. Капусту нашаткувати. Всі овочі перекласти у велику каструлю. До овочів додати цукор, олію, сіль, оцет. Довести до закипання на великому вогні, потім зменшити вогонь до середнього і тушкувати 30 хвилин. Готову заправку розкласти по стерилізованим банкам, укутати ковдрою і дати охолонути.

Заправка для борщу з перцем

  • Буряк - 3 кг.
  • Морква - 1 кг
  • Цибуля - 1 кг.
  • Помідори - 1 кг.
  • Болгарський перець - 5 шт.
  • Олія - 220 г.
  • Сіль - 3 ст. л.
  • Цукор - 200 г.
  • Оцет 9% - 125 г.

Моркву і буряк натерти на тертці або подрібнити в кухонному комбайні. Перекласти в каструлю, посипати цукром і сіллю. Влити в каструлю олію і поставити каструлю на середній вогонь. Тушкувати 15 хвилин. Нарізати цибулю півкільцями і викласти до овочів, тушкувати ще 5 хвилин. Помідори нарізати півкільцями, перець - соломкою. Всі овочі тушкувати разом 25 хвилин на невеликому вогні.

Готову гарячу заправку розкласти по стерилізованим банкам. Закрити кришками, накрити банки пледом і залишити до повного охолодження.

Статьи по теме
Без м'яса та сметани: рецепт пісного борщу з квашеною капустою
Без м'яса та сметани: рецепт пісного борщу з квашеною капустою

Якщо ви дотримуєтеся Великого посту, то рецепт цієї страви від кухаря Павла Д'ячека буде чудовим варіантом до вашого столу.
31.03 — 260

Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним
Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним

Каструлю ситної та відомої страви - борщу - часом буває складно з'їсти одразу. А іноді ми спеціально залишаємо цю, визнану ЮНЕСКО, нематеріальну культурну спадщину "на потім" - однак термін зберігання борщу, навіть в холодильнику, досить обмежений.
29.03 — 378

Рецепт борщу з карасями: пісна страва, яку любив Тарас Шевченко
Рецепт борщу з карасями: пісна страва, яку любив Тарас Шевченко

Рецепт пісного борщу з карасями, який так полюбляв Кобзар від відомого шеф-кухар Євгена Клопотенка
12.03 — 392