Контракти.ua

1979  —  15.06.22
Рецепт валківського борщу зі сливами
Рецепт валківського борщу зі сливами

У Валківському районі Харківської области кореспонденти ТСН відшукали оригінальний рецепт борщу зі сливами.

Валківський борщ зі сливами – геть пісний. Особливим його добить додавання слив, тоді солодкуватий смак у поєднаннніз кислувато-солоним робить страву неповторною.

Інгредієнти:

  • 1 склянка білої квасолі
  • 1,5 л води
  • 1 цибулина
  • 1зубчик часнику
  • 3 ст ложкіи домашньої олії

Для заправки:

  • 2 ст ложки олії
  • 1 червоний буряк
  • 2 морквини
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 200 г квашених помідорів
  • сіль цукор до смаку
  • 7 середніх картоплин
  • 300 г капусти
  • 3 лаврових листки
  • 150 г валківських сушених слив
  • зелень, сіль. перць до смаку

Приготування:

Висушені і підкопчені сливи за годинку до потрапляння у страву треба залити водою. Треба відварити квасолю, нашаткувати - не натерти! - буряк, цибулю, моркву для заправки. Пізніше – капусту.

Сливи - останні. Бо якщо ми їх додамо всередині або на початку варіння, вони просто розійдуться на непотріб. Слива має бути з кісточкою.

Статьи по теме
Без м'яса та сметани: рецепт пісного борщу з квашеною капустою
Без м'яса та сметани: рецепт пісного борщу з квашеною капустою

Якщо ви дотримуєтеся Великого посту, то рецепт цієї страви від кухаря Павла Д'ячека буде чудовим варіантом до вашого столу.
31.03 — 260

Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним
Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним

Каструлю ситної та відомої страви - борщу - часом буває складно з'їсти одразу. А іноді ми спеціально залишаємо цю, визнану ЮНЕСКО, нематеріальну культурну спадщину "на потім" - однак термін зберігання борщу, навіть в холодильнику, досить обмежений.
29.03 — 385

Рецепт борщу з карасями: пісна страва, яку любив Тарас Шевченко
Рецепт борщу з карасями: пісна страва, яку любив Тарас Шевченко

Рецепт пісного борщу з карасями, який так полюбляв Кобзар від відомого шеф-кухар Євгена Клопотенка
12.03 — 403