Контракти.ua

2241  —  15.06.22
Рецепт валківського борщу зі сливами
Рецепт валківського борщу зі сливами

У Валківському районі Харківської области кореспонденти ТСН відшукали оригінальний рецепт борщу зі сливами.

Валківський борщ зі сливами – геть пісний. Особливим його добить додавання слив, тоді солодкуватий смак у поєднаннніз кислувато-солоним робить страву неповторною.

Інгредієнти:

  • 1 склянка білої квасолі
  • 1,5 л води
  • 1 цибулина
  • 1зубчик часнику
  • 3 ст ложкіи домашньої олії

Для заправки:

  • 2 ст ложки олії
  • 1 червоний буряк
  • 2 морквини
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 200 г квашених помідорів
  • сіль цукор до смаку
  • 7 середніх картоплин
  • 300 г капусти
  • 3 лаврових листки
  • 150 г валківських сушених слив
  • зелень, сіль. перць до смаку

Приготування:

Висушені і підкопчені сливи за годинку до потрапляння у страву треба залити водою. Треба відварити квасолю, нашаткувати - не натерти! - буряк, цибулю, моркву для заправки. Пізніше – капусту.

Сливи - останні. Бо якщо ми їх додамо всередині або на початку варіння, вони просто розійдуться на непотріб. Слива має бути з кісточкою.

Статьи по теме
Що спочатку класти в борщ — капусту чи картоплю: професійні кухарі дали остаточну відповідь
Що спочатку класти в борщ — капусту чи картоплю: професійні кухарі дали остаточну відповідь

У якій послідовності правильно закладати овочі в борщ, щоб він був ароматним, насиченим і не втрачав свого класичного смаку та яскравого кольору: поради шеф-кухарів.
02.12 — 7481

Чорнослив у борщі — забутий секрет української кухні, який змінює смак страви
Чорнослив у борщі — забутий секрет української кухні, який змінює смак страви

Борщ — страва з тисячами варіацій, і кожна господиня впевнена, що саме її рецепт найправильніший. Але є один інгредієнт, який об’єднує давні українські традиції та сучасні кулінарні хитрощі.
03.11 — 944

Взимку не натішуся цією заправкою - смачно і зручно: справжній борщ у банці
Взимку не натішуся цією заправкою - смачно і зручно: справжній борщ у банці

Взимку не натішуся цією заправкою - смачно і зручно: справжній борщ у банці.
31.08 — 352