Контракти.ua

1144  —  08.06.22
Від трьох тисяч гривень: скільки коштує оренда квартири в Києві
Від трьох тисяч гривень: скільки коштує оренда квартири в Києві

Орендувати квартиру в Києві можна навіть за 3 тисячі гривень, а на найдорожчому Печерську пропозиції стартують від 4,7 тисячі гривень. Більшість оголошень розміщені від ріелторів, однак вони беруть невелику комісію.

Вартість оренди квартир у Києві через війну значно впала. Якщо раніше за однокімнатну квартиру треба було викласти щонайменше 8,4 тисячі гривень, то зараз ціни стартують від 3 тисяч. Пише ТСН. 

На сайті з пошуку нерухомості Dom.ria.com можна знайти двокімнатну квартиру за 3 990 гривень, трикімнатну - від 4 тисяч гривень на місяць.

Це квартири, до яких можна зайти та жити, з технікою та меблями, однак у віддалених від центру районах: біля станцій метро "Мінська", "Лісова", "Берестейська", "Святошин", "Дарниця" та інших. Однак ближче до центру не набагато дорожче.

Пропозицій на ринку багато, а попиту мало. Тому і ціна відповідна. Так, у найдорожчому Печерському районі столиці можна орендувати однокімнатну квартиру за 4,7 тисячі гривень. До повномасштабної війни найдешевша пропозиція тут була за 18,3 тисячі гривень. Трикімнатна квартира із свіжим ремонтом та меблями коштує 10 тисяч гривень на місяць, а ціни стартують від 8,5 тисячі.

Орендувати квартиру на вулиці Хрещатик можна мінімум за 13,8 тисячі гривень. Непогана однокімнатна квартира на Подолі коштує близько 6-9 тисяч гривень. У районі станції метро "Лівобережна" "свіжа" квартира коштує 4,5 тисячі гривень.

Варто зазначити, що більшість пропозицій на ринку розміщені від посередників. Як розповів один із столичних ріелторів, за свої послуги під час війни беруть менше - від 30%. Прогнозують, що така ціна на послуги зберігатиметься щонайменше найближчий місяць або до кінця літа. Усе залежить від ситуації в столиці та Україні загалом.

Раніше ТСН.ua писав про ціни на оренду квартир у різних районах Києва. Найдешевше житло - на лівому березі, а саме у Деснянському районі. Ще більше зекономити можна тільки у передмісті.

Статьи по теме
У Києві зросли ціни на квартири: як власники перерахували вартість квадратного метра
У Києві зросли ціни на квартири: як власники перерахували вартість квадратного метра

За останній місяць квадратний метр у столиці здорожчав майже на 1000 грн – із 49 875 грн до 50 782 грн.
11.05.23 — 2276

Скільки коштує оренда квартир у Києві: ціни за районами
Скільки коштує оренда квартир у Києві: ціни за районами

Найдешевше житло в столиці можна знайти за 5 тисяч гривень на місяць, каже рієлтор.
27.04.23 — 5990

Будівництво житла в Києві зупинено:
Будівництво житла в Києві зупинено: "Київміськбуд" просить мільярд, щоб завершити недобудови

У КМДА зазначають, що планують розгляд питання добудови всіх об’єктів, забудовником яких є "Київміськбуд".
26.04.23 — 1905