Контракти.ua

2303  —  07.06.22
Через дефіцит пального в Україні суттєво зріс попит на електромобілі: які "зелені" моделі купують найчастіше
Через дефіцит пального в Україні суттєво зріс попит на електромобілі: які

На українському авторинку за підсумками травня 2022 року істотно збільшилася зацікавленість у електрокарах.

Так, протягом минулого місяця українці придбали 1 016 повністю електричних автомобілів (BEV). Як наслідок, такий результат виявився кращим з початку року та на 63% більшим, ніж рік тому.

Про це повідомляє "Укравтопром" у своєму Telegram-каналі. Пише ТСН. 

Зазначається, що частка нових машин в цій кількості становила 28% проти 11% торік. Основну масу зареєстрованих у травні електромобілів склали легкові авто - 984 екземплярів (нових - 287, уживаних – 697). Порівняно із торішнім результатом реєстрації легкових BEV у травні підскочили майже на 67 відсотків.

Із 32 комерційних електромобілів, що отримали в минулому місяці українські номери, нових машин не було. Відносно травня 2021 року попит на комерційні електромобілі не змінився.

Всього за п’ять місяців від початку року свою першу реєстрацію в Україні пройшли 3 090 електромобілів, що на 2,5% більше, ніж за аналогічний період 2021 року. Частка уживаної техніки в цій кількості складає 80 відсотків.

Найпопулярнішим електрокаром на ринку України залишається Nissan Leaf. Від січня до травня українську реєстрацію отримали 567 авто цієї моделі.

Другий результат, вкотре, продемонструвала Tesla Model 3. На цей раз в її заліку 263 реєстрації. У трійку бестселерів потрапив Volkswagen e-Golf. Даний електрокар вибрали 156 автомобілістів. Четвертим за популярністю став електромобіль Volkswagen ID.4 – 138. Замикає nтоп-5 ринку автомобілів на акумуляторних джерелах живлення Dong Feng M-NV – 132 реєстрації за п’ять місяців.

Лідером на ринку комерційних електромобілів залишається Renault Kangoo Z.E. – 77 реєстрацій.

Статьи по теме
Аеропорт в Україні можуть відкрити вже цього року: який саме і від чого це залежить
Аеропорт в Україні можуть відкрити вже цього року: який саме і від чого це залежить

В Україні після новин про перемовини з авіаційними регуляторами в США та ЄС знову пожвавились розмови про відкриття одного з аеропортів. Експерти називають три можливі варіанти (Львів, Ужгород та Київ), розповідають про візити комісій, які регулярно інспектують стан летовища.
20.03 — 519

Збільшення цін на цемент: що вплинуло на виробництво автоклавного газобетону
Збільшення цін на цемент: що вплинуло на виробництво автоклавного газобетону

Російська агресія принесла на територію України чимало руйнувань: для відновлення зруйнованих житлових будинків, заводів, транспортних розвʼязок нашій державі доведеться витратити десятки мільйонів тонн чистого цементу. Проте, на жаль, за передбаченнями та оцінками експертів галузі, імовірно, для післявоєнної відбудови такої кількості будматеріалу нашій країні не вистачатиме.
28.02 — 640

Made in Ukraine: датська компанія виготовлятиме в Україні систему керування вікнами для експорту в понад 70 країн
Made in Ukraine: датська компанія виготовлятиме в Україні систему керування вікнами для експорту в понад 70 країн

Датський виробник мансардних вікон VELUX Group розпочав в Україні виготовлення системи управління для електрокерованих вікон, штор та ролетів власного бренду. Новий продукт VELUX Touch вироблятиметься на потужностях американського виробника електроніки Jabil в Закарпатській області.
26.04.23 — 801