2058 — 07.06.22
Дуже важливі моменти: що і як можна заморожувати в холодильнику
Питання заморозки продуктів є актуальним завжди. Є декілька моментів, які вам потрібно знати.
Про них повідомила дієтолог Світлана Фус. Пише rbc.ua.
Що можна заморозити?
- Готове м'ясо та птицю⠀
- Тефтелі і котлети⠀
- Пельмені і вареники⠀
- Фаршировані перці і голубці⠀
- Млинці (з начинкою і без), оладки, сирники, пиріжки⠀
- Рибу⠀
- Заготовки для супу і борщу⠀
- Плов (плов слід заморожувати тільки свіжоприготованим і охолодженим до кімнатної температури. Його можна розфасувати по пакетах (випустивши попередньо все повітря) або у контейнери. Зберігати плов в замороженому вигляді можна 3 місяці при температурі -18°C.)⠀
- Бульйон ⠀
- Овочі, фрукти, ягоди ⠀
- Супи-пюре⠀
- Картоплю (це специфічний продукт для заморожування, адже після розморожування вона може міняти свій смак і текстуру. Тому оптимально заморожувати картоплю у вигляді пюре. Його потрібно заморожувати свіжоприготованим. Охолодіть пюре до кімнатної температури, потім помістіть у холодильник на 2-3 години. Після цього розкладіть його по контейнерах або пакетах і відправте в морозилку. Зберігати пюре можна до півроку.⠀
- Випічку ⠀
Кілька важливих моментів⠀
Після того, як ви складете страви у пакети, не забувайте повністю позбавлятися від повітря.⠀
Якщо ви заморожуєте щось рідке (соуси, супи), не забувайте залишати трохи місця в контейнері, адже при замерзанні рідина збільшиться в об’ємі, і тара може тріснути.⠀
Розморожуйте продукти повільним способом (на полиці холодильника). Використовуйте мікрохвильову піч, тільки якщо часу у вас обмаль.⠀
Після розморожування готові страви повторно заморожувати не можна.