Контракти.ua

1781  —  06.06.22
"Російська армія для нас, як солодка булочка" – командир окремого спецпідрозділу Інтернаціонального легіону

До лав легіону бажають вступити від 20 до 30 тисяч іноземців.

В Україну воювати проти російських окупантів прибули добровольці з різних країн. Для цього був сформований Інтернаціональний легіон.

Про його роботу розповів командир спецпідрозділу Інтернаціонального легіону оборони України при ГУР МО, позивний Adviser в інтерв’ю для Associated Press. Пише ТСН. 

"Російська армія для нас, як солодка булочка. Для армії, яка воює 9 років. У нас воюють чоловіки, середній вік яких 30 років. А у них те, що я бачив, по 50 кілограмів, діти які тримати зброю не вміють, не те що воювати",  - говорить він.

Командир спецпідрозділу додає, що тих, хто бажає вступити до легіону, дуже багато - близько 20-30 тисяч осіб, які перебувають на кордоні між Польщею і Україною.

"Ми не можемо всіх взяти. Ми відбираємо дійсно професіоналів, які знають, що таке спеціальне призначення. Вони тут не за гроші. Їхня мотивація – підтримання миру і демократії у всьому світі. Те, що вони побачили ті відео, спілкування з людьми, які знаходяться на цій території, яке їх вразило, тому вони приїхали підтримати нас. Американці - це дійсно професіонали. У мене є люди з різних країн світу, вони дійсно професіонали", - говорить Adviser.

Нагадаємо, що розвідка Великої Британії прогнозує запеклі бої на околицях Києва вже найближчими днями. Зазначається, що російські сили продовжують утримувати позиції на схід та захід від Києва, незважаючи на виведення певної кількості підрозділів.