Контракти.ua

3680  —  04.06.22
Названа основна користь коньяку: ви дуже здивуєтеся!
Названа основна користь коньяку: ви дуже здивуєтеся!

Коньяк хорошої якості та в помірних дозах може бути навіть корисний організму. І чим краще якість цього благородного напою, тим більше може бути користі від його прийому.

Фахівці розповіли, які є корисні якості коньяку і скільки його можна вживати. Про це пише Yizhinfo. Пише rbc.ua.

Користь коньяку

Найкращий коньяк - це елітний напій, який приготований за унікальною технологією зі спеціальних сортів винограду. Наприклад - білого сорту Уні Блан.

При правильному прийомі якісного коньяку, цей напій може принести користь:

Багато дубильних речовин. Це підвищує імунітет, допомагає організму засвоїти вітамін С, має зігріваючий ефект. І як наслідок - в холодну пору року пару крапель коньяку може стати ефективним засобом для профілактики простудних захворювань.

Покращує роботу шлунка. При регулярному і помірному вживанні коньяку, можна поліпшити апетит і процес обміну речовин, стимулювати вироблення шлункового соку і знищити бактерії в шлунково-кишковому тракті. А ще коньяк допомагає зняти спазми в шлунку.

Зміцнює нервову систему. Маленька чарочка коньяку вечорами нейтралізує безсоння, знімає напругу після важкого дня і допомагає розслабитися.

Запобігає захворюванням серцево-судинної системи. Люди, які вживають коньяк в малих дозах, менш схильні до атеросклерозу та ішемічної хвороби серця.

Знеболюючий ефект. Пару крапель коньяку на ложці цукру можуть вгамувати зубний або головний біль.

Корисний в косметології. Коньяк можна додати в маску з бурою і гліцерином, щоб прибрати вугровий висип. Він допомагає очистити шкіру і зміцнює волосся.

Як відзначають фахівці, корисні та навіть лікувальні властивості є тільки в витриманих коньяках. Для таких цілей варто купувати витриманий п'ятизірковий коньяк. І помірна доза - це три-чотири порції 30-40 мл на тиждень. Тобто, не кожен день і зовсім трохи.

Є у коньяку і шкідливість:

Він калорійний. Його калорійність можна порівняти з майонезом, тому не варто його пити тим, хто хоче схуднути.

Сильно знижує і підвищує артеріальний тиск. На жаль, дози понад 30-40 мл за раз можуть привести до проблем з тиском.

Підвищує апетит. Після вживання коньяку у великих дозах прокидається такий апетит, який складно задовольнити.

Сп'яніння від коньяку настає повільніше. Через дубильні речовини коньяк набагато повільніше розчиняється в організмі, ніж інші високо градусні напої. І це небезпечно тим, що перепити коньяку дуже легко.

Не можна пити коньяк людям з діабетом, хронічними захворюваннями, жовчнокам'яною хворобою.

Статьи по теме
Чим закусувати коньяк, горілку, вино, інші напої, щоб не було важкого похмілля
Чим закусувати коньяк, горілку, вино, інші напої, щоб не було важкого похмілля

Яка закуска краще підійде до горілки, чим краще заїдати коньяк, чим закусувати віски, щоб наступного дня не нудило, щоб зберегти чудове самопочуття
31.12.23 — 1220

Чим закусувати коньяк, горілку, вино, інші напої, щоб не було важкого похмілля
Чим закусувати коньяк, горілку, вино, інші напої, щоб не було важкого похмілля

Яка закуска краще підійде до горілки, чим краще заїдати коньяк, чим закусувати віски, щоб наступного дня не нудило, щоб зберегти відмінне самопочуття.
30.12.22 — 1712

Сколько и как пьют алкоголь украинцы
Сколько и как пьют алкоголь украинцы

Треть граждан Украины (35%) вообще не употребляют спиртные напитки, 22% употребляют их не более нескольких раз в год и еще столько же - не чаще нескольких раз в месяц, в то же время часто употребляют алкоголь (от нескольких раз в неделю) 9% украинцев.
08.06.21 — 2396